Home / NOVOSTI / Hronika / DETALJI UŽASNE TRAGEDIJE, DJEDA UBIO UNUKA: “Ne treba mi veća kazna!”

DETALJI UŽASNE TRAGEDIJE, DJEDA UBIO UNUKA: “Ne treba mi veća kazna!”

Sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac u subotu veče ispitala je Plavljanina Omera Huseinović (76) koji je pucao u sugrađanina Muhameda Cirikovića (28), ali je hicima iz pištolja ubio svog unuka Rusmira Huseinovića (29), i odredila mu jednomjesečni pritvor.

Na teret mu je stavljeno da je počinio krivično djelo ubistvo i krivično djelo ubistvo u pokušaju.

– Žao mi je i žaliću dok sam živ zašto se sve ovo dogodilo. Izgubio sam nesrećno unuka, i zato mi ne treba veća kazna – kazao je Huseinović tokom saslušanja.

Dodao je da je samo želio da odbrani unuka, a ne da nekoga ubije.

– Spornog trenutka kad sam vidio da je mog unuka obalio mladić na pod, a čini mi se da je imao i nož, u meni se nešto preokrenuo. Uplašio sam se za život unuka, i samo sam želio da ga maknem od njega i zaštitim ga. A ne da ga ubijem – kazao je Huseinović.

Sve se, inače, desilo kad je Ciriković u lokalu „Mehov han“, u kojem radi njegova djevojka, počeo da se raspravlja sa dvojicom sugrađana.

– Oko ponoći izašli su ispred kafane, nastavili raspravu, svađu, a potom se i fizički obračunali. Huseinović je krenuo da ih razdvaja, ali je nakon nekog vremena potegao pištolj, nanišanio u pravcu Cirikovića i povukao oroz. Hitac je prošao kroz rame Cirikovića i usmrtio njegovog unuka Huseinovića – kazali su iz policije.

Iz policije je saopšteno da je Ciriković transportovan u Opštu bolnicu u Beranama i da je van životne opasnosti.

dan.co.me

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com