PODGORICA: Čemu služi PASARELA na Zabjelu?! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Čemu služi PASARELA na Zabjelu?!

Pasarela preko Ulice Vojislavljevića na Zabjelu definitivno je spomenik promašenom graditeljstvu, piše Dan.

Ovaj objekat niko nikada koristio nije, i ničemu ne služi. Za ogromnu građevinu, nepristupačnu za pješake, a naročito invalidna lica jer su rampe toliko strme da nijesu bezbjedne, utrošene su hiljade i hiljade eura.

Sve je to uzalud, kada nije rađena po standardima, odnosno onako da bude pristupačna i bezbjedna za građane. S obzirom na to da je sada potpuno polomljena, te da je niko ne koristi, nadležni bi mogli i da je poruše.

Mještani navode da se rijetki usude da tuda prođu, jer je rasvjeta polomljena, pločice povađene, te kao takva služi samo za okupljanje problematičnih lica.

Zabjelčani smatraju da je objekat izgubio namjenu zbog lošeg projekta po kojem je građen.

“Ova pasarela nije urađena kako treba, stepenice su postavljene odmah uz ulicu, uspon je mnogo veliki, tako da je rijetko ko koristi. Na nju se ne mogu popeti ni mlađi, a kamoli stariji ljudi ili osobe sa invaliditetom. Nije natkrivena, stepenice idu pravo na ulicu što nije bezbjedno. Loše je urađen projekat. Ona je neophodna, ali malo bolje sređena, a ne u ovakvom stanju”, kazao je Jovan Vukčević, stanovnik Zabjela.

On je poručio nadležnim službama da nađu model da sačuvaju svojinu grada i konačno stanu na put vandalima.

I Luka Vujović kaže da je pasarela loše urađena, jer je previše strma.

“Pasarela je za starije ljude potpuno neupotrebljiva, trebalo bi napraviti manji pad. Rijetko ko prolazi tuda, a i sva je uništena, od rasvjete do pločica. Ovakav prelaz je neophodan, naročito kad se Ulica Vojislavljevića pretvori u bulevar sa četiri trake, kako je to predviđeno”, ističe Vujović.

Iz Sekretarijata za saobraćaj su naveli da je glavni projekat Ulice Vojisavljevića na čijem dijelu trase je pasarela završen i pozitivno revidovan.

“Projektom je izvršeno uklapanje postojeće pasarele uz rekonstrukciju profila saobraćajnice koji podrazumjeva proširenje na četiri saobraćajne trake, razdjelno ostrvo i obostrane trotoare čime će se u značajnoj mjeri poboljšati pješački saobraćaj u ovoj zoni. U toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa koji prethode rekonstrukciji”, kazali su iz Sekretarijata za saobraćaj.

Koliko je koštala izgradnja pasarele i da li bi je trebalo popraviti s obzirom na to da je sada neupotrebljiva iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice nijesu saopštili.

Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com