Home / NOVOSTI / Hronika / POGINULE NAJLJEPŠE SESTRE BALKANA: Imale su svega 19 i 20 godina (FOTO)

POGINULE NAJLJEPŠE SESTRE BALKANA: Imale su svega 19 i 20 godina (FOTO)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata u Geteborgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a, kako je Faktoru potvrđeno, nažalost, među stradalim su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

One su kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

foto: Fejsbuk

U aprilu su trebale doći u Sarajevo sa ocem na dan policije i već su bile rezervisale karte – rekao je u telefonskom razgovoru za Faktor deda Alija Usto koji je dodao da su roditelji još uvijek u bolnici nakon što im je saopštena vijest o tragičnoj smrti kćerki.

foto: Printscreen

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Geteborgu.

Policija je dobila obavještenje oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizavost i neprilagođena brzina.

Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasifikuje kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole – piše Geteborgs-Posten.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com