PRVA LITIJA PROTIV ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI U AMERICI: Ne damo svetinje - Volim Podgoricu

PRVA LITIJA PROTIV ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI U AMERICI: Ne damo svetinje

U Sjedinjenim Američkim Državama održana je prva litija podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji protestuju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Litija u kojoj je učestvovalo više od 2.000 vjernika, kretala se od crkve Svetog Save u Merilvilu, u sjevernoj Indijani, do crkve Svetog Ilije udaljene oko šest kilometara.

Sveštenik Crkve Svetog Save u Merilvilu Marko Matić istakao je da je cilj okupljanja da se pošalje jedna slika podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, prenosi RTS.

“Vjerujem da će to biti jedna snažna podrška, snažna motivacija da nastave i dalje svoje litije, da nastave u borbi za očuvanje naših svetinja, naših crkava, naših manastira u Crnoj Gori”, rekao je Matić.

Okupljeni su po dolasku ispred crkve zapjevali himnu “Bože pravde”.

“Želimo da pokažemo našem narodu u Crnoj Gori, a ne i samo u Crnoj Gori, nego i u Srbiji, da smo mi uvijek uza njih, a da su i oni uza nas”, naveo je Pero Stanojčić, predsjednik Crkvenoškolske opštine u južnom Čikagu.

Održan je i moleban, a organizatori su najavili slične skupove.

(Tanjug)

2 komentara

  1. Good day! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

  2. Spot lets start work on this write-up, I actually believe this amazing site requirements additional consideration. I’ll more likely be once again you just read additional, thank you that information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com