Velika sala Elektrotehničkog fakulteta u novom i modernom ruhu - Volim Podgoricu

Velika sala Elektrotehničkog fakulteta u novom i modernom ruhu

Zahvaljujući donaciji kompanije Elektro Group iz Podgorice, Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore je dobio najsavremeniji amfiteatar multifunkcionalnog karaktera. Dosadašnja sala 019 postala je Amfiteatar Elektro Group i svojim izgledom i sadržajima koji nudi svrstala Elektrotehnički fakultet u red sa najpoznatijim i najmodernijim tehničkim fakultetima.

Realizacija ove aktivnosti predstavlja važan uspjeh rukovodstva Elektrotehničkog fakulteta, čija je intencija da renovira prostorne kapacitete, ali i da Elektrotehnički fakultet bude čvorište kojem će gravitirati privredne kompanije koje se bave elektrotehnikom.

U obraćanju tokom svečanog otvaranja, Dejan Pešterac, vlasnik kompanije Elektro Group, inače bivši student Elektrotehničkog fakulteta, je istakao da mu je Fakultet puno dao, da je on bio njegova prva stanica ka uspjehu, da je ovdje naučio kako se razmišlja i kako se rješavaju inženjerski problemi. Pešterac je naglasio da donaciju u vrijednosti od 60 000 EUR, smatra svojim dugom prema ovoj instituciji i da će biti srećan ukoliko na ovaj način doprinese stasavanju novih generacija elektroinženjera.

Zahvaljujući na donaciji i ogromnom naporu koju je kompanija Elektro Group uložila pri renoviranju amfiteatra, dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Saša Mujović, istakao je da Elektrotehnički fakultet već 59 godina predstavlja akademsku zajednicu za primjer, koja bilježi vanredno dobre rezultate na ponos Crne Gore. Pripadati Elektrotehničkom fakultetu je čast, ali i unaprijed potpisana spremnost na veliki rad i odricanje, kao i na veliko strpljenje da uloženi trud postane plod i željeno dostignuće. Ulagati u visoko obrazovanje je za svaku pohvalu, ali u ovom slučaju je posebno apostrofirao ogromnu, gotovo fanatičnu motivisanost  i posvećenost bivšeg studenta Fakulteta, a danas uspješnog poslovnog čovjeka stvaranju uslova za prosperitetnu budućnost Fakulteta.

Osim amfiteatra, kompanija Elektro Group je renovirala i studentski hol, dajući mu savremeni izgled koji snažno asocira na naučne discipline koje se proučavaju na Elektrotehničkom fakultetu.

U znak zahvalnosti, dekan Mujović je uručio Dejanu Peštercu prigodnu zahvalnicu i monografiju Elektrotehničkog fakulteta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com