BJELOPOLJAC TVRDI: Policajac zlostavlja mog oca i mene, ne možemo iz kuće izaći! - Volim Podgoricu

BJELOPOLJAC TVRDI: Policajac zlostavlja mog oca i mene, ne možemo iz kuće izaći!

Bjelopoljci Mujo (70) i Enes (35) i Hodžić obratili su se MANS-u zahtjevom da preko njih medijima predoče torturu i zlostavljanje koje, kako tvrde, trpe od komšije A.Š., koji je službenik policije. Po njihovom tvrdnjama, A.Š. je sa kolegama policajcima prebio Enesa.

– Ne možemo više iz kuće da izađemo jer nas odmah maltretira i fizički zlostavlja. Pošto nam je komšija, zna čim izađemo iz kuće i prati nas. Kad neko od društva ili rodbine dođe kod mene, njegov sin mu to javi i on u blizini moje kuće čeka i zaustavlja te ljude i ispituje ih zašto su dolazili kod mene i prijeti im da ne smiju više da dolaze – tvrdi Enes Hodžić.

Kako je ispričao, sa komšijom su se posvađali minulog ljeta.

– Jedan sugrađanin koji nije u dobrim odnosima sa njim ljetos je prilikom vožnje ušao u našu slijepu ulicu. Na kraju te ulice se okrenuo i vratio nazad. Kada se vraćao, ja sam bio ispred svoje kuće i on se zaustavio. Pozdravili smo se, pri čemu ja nijesam prilazio autu, niti je on izlazio – kazao je Hodžić.

On tvrdi da su ga nedavno taj komšija i njegove kolege pretukli i da je zbog toga preko mjesec dana boravio u bolnici.

– Šetog septembra prošle godine, oko 20.30, komšija me je pratio kada sam autom krenuo prema gradu. Pozvao je svoje kolege, koje su mi prepriječile put. Potom su me A.Š. i još dvojica policajaca prislonili uz gepek mog auta i pretukli me. Toliko su me tukli da sam se onesvješćivao, a zbog tih batina sam zamalo izgubio nogu – rekao je Hodžić.

On se tada žalio Unutrašnjoj kontroli rada policije, nakon čega su zajedno podnijeli krivičnu prijavu, ali suđenje još nije zakazano.

– On ni nakon toga nije prestao da nas maltretira. Početkom ove godine, 9. januara, krenuo sam kod sestre. Kada sam svrationa pumpu da naspem gorivo, A.Š. mi je prepriječio put i izveo me iz auta i omalovažavao me. Potom je pozvao interventnu jedinicu i pretresali su me. I to mu je bilo malo, pa se isti scenario ponovio 14. januara, a žrtva je bio moj sedamdesetogodišnji otac. Tog dana smo otac i ja otišli u Dom zdravlja da od izabranog doktora uzmemo uput za kontrolu, a otac mi je šećeraš i trebalo je da mu doktor prepiše terapiju. Otac je brzo završio kod doktora i otišao je da me sačeka u autu. Sa prozora sam vidio da je naš komšija opet došao sa interventnom jedinicom i da stoje 50 metara od mog auta. Kada je naišao moj otac, koji je inače invalid, dvojica policajaca su počeli grubo da ga pretresaju. Ponašali su se prema njemu kao da je terorista – tvrdi Hodžić.

Traži pomoć preko MANS-a i medija
Kako nam je saopšteno, Enes Hodžić je MANS-u saopštio da se trenutno krije na jednoj lokaciji i da njegov otac namjerava da proda njihovu porodičnu kuću jer planiraju da se presele. On tvrdi da nije postupano po krivičnoj prijavi koju je podnio.

MANS je putem SOS programa pokrenuo određene zahtjeve. Zahtijevali su i postupanje Savjeta za građansku kontrolu policije.

– Molim vas da me zaštitite dok mi se nije desilo nešto puno gore jer od nekih komšija čujem da prijeti da će me opet prebiti kad me uhvati samog. Nigdje sam iz kuće ne smijem da izađem jer znam kako me je prošli put prebio. Kao dokaz za ove tvrdnje dostavljam vam dokumentaciju od doktora i primjerak prijave koja je na sudu – piše u dopisu koji je poslao Enes Hodžić.

dan.co.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com