Dodik glasao protiv dolaska Đukanovića u posjetu BiH - Volim Podgoricu

Dodik glasao protiv dolaska Đukanovića u posjetu BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsjednik Milo Đukanović posjetiti BiH. Nakon sjednice Predsjedništva BiH Dodik je rekao da je bio protiv tačke o posjeti Đukanovića, a koja je danas ponovo predložena, te da će pokrenuti vitalni nacionalni interes.

– Glasao sam ponovo protiv te tačke koja je predložena. To podrazumijeva da će, ukoliko se poštuje odluka Narodne skupštine RS i iz principijelnih razloga, biti podignut vitalni nacionalni interes i ta tačka će ići na Narodnu skupštinu koja će odlučiti da li će Đukanović doći u BiH ili ne, rekao je srpski član Predsjedništva novinarima.

Obrazlažući zašto je protiv te posjete, Dodik je naveo da u Crnoj Gori već duže vrijeme postoji značajan nivo nestabilnosti koja privlači pažnju ne samo crnogorske, već i regionalne javnosti, te da dok je takvo stanje u Crnoj Gori bilo kakva posjeta tako visokog nivoa bi trebalo da bude prolongirana.

– Očigledno su druga dva člana Predsjedništva htjeli da nam pošalju poruku i, s obzirom na to da je riječ o problemima u vezi sa pozicijom Srpske pravoslavne crkve, da, ponižavajući srpski narod, daju saglasnost da crnogorski predsjednik dođe u BiH kao da se ništa ne dešava i kao da nije važno šta se dešava u Crnoj Gori, rekao je Dodik.

 

 

Novosti

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com