NACIONALNI PARKOVI: Radionica za djecu na Vranjini - Volim Podgoricu

NACIONALNI PARKOVI: Radionica za djecu na Vranjini

U Centru za posjetioce Nacionalnih parkova Crne Gore na Vranjini, edukatori Parka organizovali su radionicu za djecu predškolskog uzrasta JU “Đina Vrbica” iz Podgorice, gdje su se upoznali sa zanimljivostima biljnog i životinjskog svijeta na Skadarskom jezeru.

Radionica je osmišljena na temu ovogodišnjeg slogana Međunarodnog dana vlažnih staništa – “Život buja u močvarama”, prilagođena uzrastu ciljne grupe, interaktivnog i kreativnog karaktera sa edukativnim igrama u cilju upoznavanja djece sa brojnim zanimljivostima i karakterističnim predstavnicima biljaka i životinja Skadarskog jezera.

“Osim što su imali priliku da saznaju o prirodnim vrijednostima nacionalnog parka, djeca su razgledala i izložbene postavke, fotografije i makete u Centru, i svoje utiske iz Parka iskazala kroz likovne radove. Podsjećamo da je JPNPCG obilježilo ovaj značajni ekološki datum, Svjetski dan vlažnih staništa u NP Skadarsko jezero organizovanjem prve edukativne radionice za učenike sedmog razreda OŠ ‘Pavle Rovinski’ (Podgorica) i OŠ ‘Zarije Vujošević’ (Golubovci). Tom prilikom, učenici su pješačili od centra Virpazara do tvrđave Besac, posmatrali ptice i učestvovali u edukativnoj radionici u Centru za posjetioce na Vranjini”, navodi se u saopštenju NPCG.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com