“Podrumi ANB-a, pričinjavaju se onima kojima se, iz srednjovjekovnih maglina, pričinjava anti-srpstvo u Javnom servisu“ - Volim Podgoricu

“Podrumi ANB-a, pričinjavaju se onima kojima se, iz srednjovjekovnih maglina, pričinjava anti-srpstvo u Javnom servisu“

Uredništvo Televizije Crne Gore iznenađeno je reakcijama na dokumentarni film „Svjedok božje ljubavi“ emitovanoj sinoć, koje, kako su naveli, ne problematizuju karakter poruka, već onoga ko je te poruke zabilježio.

Uredništvo TVCG smatra da je takva “invertovana logika i zamjena teza ravna onoj iz doba balvan revolucije u kojoj se, navodno, nije napadalo već žestoko uzvraćalo“.

Posebno je, kako navode, nedopustivo što su pojedini stranački TV kritičari i personalno napali višestruko nagrađivane autorke dokumentarca, čije je emisije i Mitropolija objavila na svojoj internet stranici.

Kada je riječ o korišćenom materijalu on je “preuzet iz izvora koji se nalaze na odjavnoj špici”.

„Podrumi ANB-a, pričinjavaju se samo onima kojima se, iz srednjovjekovnih maglina, takođe pričinjava anti-srpstvo u Javnom servisu“, navodi se u reagovanju uredništva Javnog servisa.

Uredništvo, kako su kazali, raduje što će Mitropolija promovisati emisiju na relevantnim međunarodnim adresama.

„Na tim adresama će ponovo biti viđeni osuđeni ratni zločinci, koje je Mitropolija rado ugošćavala i odlikovala i time aminovala njihova djela“, kaže se u reagovanju.

Na drugoj strani, kako naglašavaju, žalosno je što se u emisiji vidi varnica koja može zapaliti region a ne u paljenju crnogorske zastave na Ambasadi u Beogradu.

Poslanički klub Demokratskog fronta pozvao je rukovodstvo TVCG da podnese ostavke zbog dokumentarne emisije o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju koji je emitovan na prvom programu te medijske kuće.

Sveštenik Nikola Pejović, glavni i odgovorni urednik Radija Svetigora rekao je da je emisija otkrila šta se skriva iza Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su njegove namjere i šta je konačan cilj.

PROČITAJTE I OVO:

SNP: Emisija o Amfilohiju ogolila huškačke namjere uredništva Javnog servisa

ZBOG EMISIJE O AMFILOHIJU: DF traži ostavke uredništva RTCG

OTVORENO PISMO JAVNOM SERVISU Emisija o Amfilohiju otkrila šta se skriva iza Zakona

1 komentar

  1. I do accept as true with all the ideas you’ve introduced on your post. They’re very convincing and can definitely work. Still, the posts are very quick for beginners. May you please lengthen them a little from subsequent time? Thank you for the post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com