SNP: Emisija o Amfilohiju ogolila huškačke namjere uredništva Javnog servisa - Volim Podgoricu

SNP: Emisija o Amfilohiju ogolila huškačke namjere uredništva Javnog servisa

Socijalistička narodna partija zatražila je da Agencija za elektronske medije  reaguje povodom dokumentarne emisije o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, koja je sinoć emitovana na prvom programu Televizije Crne Gore.

Navode da je emisija o Amfilohiju ogolila loše namjere uredničkog tima Javnog servisa i da je cilj emitovanja takvog sadržaja bio da se dovede u pitanje integritet prvog čovjeka Mitropolije.

„Emisija koja je sinoć prikazana na najprizemniji i najbesprizorniji način ogolila je zle i huškačke namjere uredničkog tima tog medija, odnosno vlasti čije direktive prima“, rekli su iz SNP-a.

Oni očekuju da će AEM reagovati, odnosno upozoriti i kazniti Televiziju Crne Gore za, kako su kazali, kršenje profesionalnih standarda i širenje mržnje i netrpeljivosti.

Iz SNP-a navode da se Javni servis, „u svom poznatom maniru“ još jednom obrušio na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Amfilohija.

„Tako, tim koji je radio na toj emisiji Amfilohija, vrhovnog poglavara jedine kanonski priznate crkve u Crnoj Gori naziva „izaslanikom crkve strane države, fanatičnim sljedbenikom velikosrpskog nacionalnog projekta“, te „duhovnikom koji druguje sa živim zločincima, a mrtve promoviše u svece“. Toliko o objektivnosti, nepristrasnosti i profesionalizmu Javnog servisa“, navodi se u reagovanju.

Iz SNP-a su kazali da svaki „ovakav i sličan izlet“ motiviše još hiljade građana da pristupe molitvenim šetnjama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com