Đukanović zaprijetio Dodiku zabranom ulaska u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Đukanović zaprijetio Dodiku zabranom ulaska u Crnu Goru

Visoki funkcioner Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović upozorio srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će svim poslanicima njegove stranke i njemu lično biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ako parlament Republike Srpske usvoji Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori.

“Prema informacijama koje imam, Đukanović je (prije dva dana) telefonom pozvao Dodika i rekao mu da će, ukoliko Narodna skupština RS usvoji takvu deklaraciju, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru svim poslanicima (Dodikovog) Saveza nezavisnih socijaldemokrata, da neće moći da dodju ni kao turisti i da neće imati pristup svojoj imovini koju očito imaju u toj državi”, rekao je Govedarica za bijeljinsku BNTV.

Govedarica, bivši predsjednik SDS, kazao je i da je Đukanović upozorio Dodika da je pitanje da li će i on (Dodik) moći da uđe u Crnu Goru.

“Prema mojim saznanjima, Dodik je pozvao svoje poslanike i rekao da ne mogu da glasaju za Deklaraciju koju je predložio član poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović”, naveo je Govedarica.

Skupština RS nije juče usvojila Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori jer za nju nisu glasali poslanici skupštinske većine predvođene Dodikovim SNSD-om.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com