FILMSKA AKCIJA: Kamioni stigli u Bar po TONU KOKAINA, a preuzeli PRAZNE KONTEJNERE - Volim Podgoricu

FILMSKA AKCIJA: Kamioni stigli u Bar po TONU KOKAINA, a preuzeli PRAZNE KONTEJNERE

U Bar po pošiljku stiglo šest kamiona, od kojih su četiri iz Makedonije stigla po zapečaćene kontejnere ne znajući da ih policija prati

Najveći dio kokaina vrijednog oko 50 miliona evra, koji je u međunarodnoj akciji zaplijenila italijanska policija u količini većoj od tone, trebalo je da završi na tržištu BiH, saznaju “Nezavisne”.

Dvije osobe u okviru ove akcije uhapsila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH, a ovom velikom međunarodnom akcijom obuhvaćen je veći broj ljudi iz Italije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Radi se o međunarodnoj akciji kojom je presječen veliki lanac za organizovani šverc droge, a za koji je najprije saznala italijanska policija, koja je u saradnji s kolegama iz drugih zemalja pratila pošiljku.

Naime, kako saznaje ovaj banjalučki medij, u jednoj luci u Italiji policija je zaplijenila nekoliko kontejnera punih kokaina, koji je trebalo da bude poslan u Bar u Crnoj Gori te dalje u Makedoniju i BiH.

Kako je potvrđeno, policija je iz kontejnera uspjela izvaditi 970 paketa narkotika teških 1.128 kilograma, a lažnu pošiljku s oko kilogram droge zapečatila je zajedno sa sistemom za praćenje, kako bi utvrdila kome je namijenjena tako velika količina narkotika.

“Nezavisne” saznaju da je u Bar po pošiljku stiglo šest kamiona, od kojih su četiri iz Makedonije stigla po zapečaćene kontejnere ne znajući da ih policija prati, a umjesto narkotika u njima je bio samo kilogram kokaina koji su ostavili istražioci.

Druga dva kamiona otišla su u BiH ne znajući da zapravo voze prazne kontejnere te da istražioci prate i njihovu putanju.

U SIPA su potvrdili da su učestvovali u međunarodnoj akciji razbijanja šverca kokaina, te da su dvije osobe uhapšene, ali nisu precizirali detalje akcije niti čiji je kamion s kontejnerima ušao u BiH.

Luka Miladinović, portparol SIPA, kazao je da će dvije osobe koje su uhapšene biti predate u nadležnost Tužilaštva BiH.

“Na području BiH policijski službenici SIPA uhapsili su dvije osobe, saslušali više svjedoka, te pretresli više osoba, objekata i pokretnih stvari i tom prilikom oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, navedo je Miladinović.

SIPA je akciju hapšenja izvela u saradnji s policijskim i pravosudnim organima Italije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, prilikom realizacije velike međunarodne operativne akcije na suzbijanju šverca narkotka.

2 komentara

  1. Nije drogu uhapsila policija Balkana. Vec neko puno ozbiljniji, kome nase policije samo sluze za transport i izvrsenje neke sitne radnje.

    1. Ma da je Milo zna,on to ne bi dozvolio da mu pred nosom neko drpi brdo kokaina,vec bi ga oma prosljedio za Majami,jer ko abi koku manje se znoji,garant.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com