LITIJA U PLJEVLJIMA: Amfilohije zapjevao uz gusle (VIDEO) - Volim Podgoricu

LITIJA U PLJEVLJIMA: Amfilohije zapjevao uz gusle (VIDEO)

Mitropolit Amfilohije pokazao je u četvrtak uveče i svoje guslarsko umijeće.
Amfilohije je iz Pljevalja poručio da će Crkva oduzeti orden Svetog Save aktuelnom ministru odbrane Predragu Boškoviću kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Đorđija u Pljevljima.
Bošković je u vrijeme izgradnje bio predsjednik Odbora pljevaljskog Rudnika uglja, i sa te je pozicije pomagao hrama u Pljevljima.

“Ja pred vama izjavljujem a to će morati i Sinod da se oduzima Orden Svetog Save Boškoviću pa neka se kiti čim hoće. Ne može se kititi Ordenom Svetog Save, pljujući na Svetog Savu i na svetinje i tjerajući vojnike da oni moraju da se ponašaju po njegovim nekim zaposvijestima“, rekao je Amfilohije.

On je predvodio je veličanstvenu litiju u Pljevljima, i potom odlučio da otpjeva nešto uz gusle, na radost brojnih vjernika koji su došli da izraze protest protiv spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
„Ove litiije molitvene koje su čudo za Crnu Goru i za Evropu, ukrašavaju Crnu Goru ukrašavaju Evropu“, rekao je Amfilohije obraćajući se okupljenima. Dodao je da bi “svaki razuan vladar poslušao glas zakona i poništo bezbožni zakon”

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com