Home / NOVOSTI / Hronika / PODGORIČANIN PROTJERAN IZ NJEMAČKE: Zabranjen mu ulazak u zemlju pet godina, liječenje nastavlja u Turskoj (VIDEO/FOTO)

PODGORIČANIN PROTJERAN IZ NJEMAČKE: Zabranjen mu ulazak u zemlju pet godina, liječenje nastavlja u Turskoj (VIDEO/FOTO)

Podgoričanin Igor Krstović (35), koji je nedavno teško ranjen u pucnjavi, a koga policija povezuje sa “škaljarskim klanom” napustio je Hanover gdje se nalazio na liječenju, prenose njemački mediji.

Krstović je osim što je protjeran, dobio i pet godina zabrane ulaska u Njemačku.

Krstović je helikopterom prebačen do aerodroma u Hanoveru gdje je prebačen u avion hitne pomoći i oko 11 časova odletio sa u pravcu Turske. Krstovićev advokat rekao je za njemačke medije da mu je neprijatno što se stvorila tolika “pompa” oko njegovog liječenja u Hanoveru i da dobrovoljno napušta zemlju.

Krstoviću je juče uručeno rješenje o protjerivanju jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema ocjeni nadležnih bezbjednosnih organa, predstavlja prijetnju javnoj bezbjednosti.

Prije odluke da deportuju Krstovića njemačka javnost je danima oštro protestovala što ga tamošnja policija danonoćno čuva, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbjednost padne na njemačke poreske obveznike.

FOTO: PRINTSCREEN HAZ.DE
Krstović je na liječenje u Hanover transportovan 7. februara, desetak dana nakon što je teško ranjen hicima iz automatskog oružja u sačekuši 28. januara u zetskom naselju Balijače. U Krstovića su dok se nalazio u svom vozilu marke “mercedes”, zasad nepoznati napadači iz automobila u pokretu ispalili skoro tridest hitaca, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta.

Zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji prije tri dana uhapšen je Dragiša Bulatović nakon što su njegovi otisci prstiju nađeni na flaši benzina kojom je zapaljen automobil “golf 5” iz kojeg je pucano na Krstovića. Pretpostavlja se da su napadači tačno znali kada će Krstović proći i kuda, što ukazuje da je napad planiran duže vrijeme i da je u istom učestvovalo više osoba.

Sat vremena poslije napada policija je dobila dojavu da je u blizini Centra za prevenciju i liječenje od narkomanije na Kakarickoj gori zapaljeno vozilo “golf 5” bijele boje u kojem je pronađena automatska puška koja je takođe predmet vještačenja.

Policija sumnja da je pokušaj Krstovićeve likvidacije nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova. Naime, prema evidenciji policije Krstović je blizak sa “škaljarskim klanom” i do sada je više puta hapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenje.

 

Kurir.rs/haz.de

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com