Home / NOVOSTI / Hronika / ŠOKANTNI DETALJI MASAKRA U GNJILANU: Policajka danima planirala ubistvo BRAĆE I RODITELJA

ŠOKANTNI DETALJI MASAKRA U GNJILANU: Policajka danima planirala ubistvo BRAĆE I RODITELJA

Nove informacije koje albanski mediji na Kosovu iznose otkrivaju da je policajka Valdeta Blaca, koja je iz službenog pištolja usmrtila dvojicu rođene braće i roditelje u Gnjilanu, u vrijeme između ubistva svoje porodice i samoubistva, spriječila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tijela.

Prema informacijama “Gazete Ekspres”, Valdete je brata Blerima (33) ubila dok je spavao na spratu kuće, u spavaćoj sobi, a njegovo tijelo pronađeno je u toj prostoriji bez znakova života. Fisnika (34), drugog brata, usmrtila je u hodniku kuće.

MASAKR NA KOSOVU: Policajacka izrešetala roditelje, 2 brata, pa presudila sebi (VIDEO)

Zatim je Valdete, kako se pretpostavlja, otišla u dnevnu sobu gdje je ubila svog 70-godišnjeg oca Zećira. Tijelo njene majke Hanife (66) pronađeno je u kuhinji.

Da bi ih odgovorila od ulaska u kuću, ona je rekla da su članovi njene porodice zauzeti, a da ona žuri.

Valdete, koja je sa po dva hica iz pištolja ubila braću Blerima (33) i Fisnika (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditelje majku Hanife (66) i oca Zećira (70) bila je sama sa njihovim tijelima u kući nekoliko sati.

Kada je na vrata zakucala njena tetka Valdete ju je, plašeći se da će vidjeti tijela svojih bližnjih, otjerala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kada je Valdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju koja je zatekla užasan prizor.

Portal “Reporteri” naveo je da je policajka duže vrijeme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 evra, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namijenjen za sahranjivanje cijele porodice.

U medijima na albanskom pojavila je i informacija da je policajki bilo oduzeto oružje ali da ga je ona krišom uzela u utorak i otišla kući kako bi počinila zločin.

Podsjećanja radi, komšije su u utorak ispričale i drugi mogući scenario ubistva, prema kom je policajka došla s posla i zatekla brata Blerima kako puca na članove porodice. Kako bi ga spriječila, ona ga je ubila, a zatim je presudila i sebi.

Međutim, pojedini zvaničnici demantovali su ove navode tvrdeći da je na licu mjesta pronađeno samo jedno oružje, njen službeni pištolj, da su svi članovi porodice ubijeni sa po najmanje dva hica i da je pištolj pronađen u njenoj ruci.

Nakon što je obnarodovano da je policajka trebalo da bude premještena na drugo radno mjesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske stanice Gnjilane su suspendovane.

Iako motivi ovakvog čina nisu zasigurno poznati, pretpostavlja se da se policajka na ovaj korak odlučila jer ju je porodica pritiskala da se uda i zasnuje porodicu.

SD

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com