“Mugoša da podnese ostavku zbog tolerisanja dugova onima koji su bliski vlasti” - Volim Podgoricu

“Mugoša da podnese ostavku zbog tolerisanja dugova onima koji su bliski vlasti”

Tolerisanje poreskih dugova svima onima koji su bliski vlasti ili sa kojima vlast, odnosno njeni favoriti, imaju razne unosne biznis dilove praksa je zbog koje direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša treba da podnese neopozivu ostavku, saopšteno je danas iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Mugoša je juče saopštio da Mitropolija crnogorsko-primorska ima višemilionski poreski dug, više privrednih društava čiji je osnivač, više otvorenih žiro računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina prometovano više desetina miliona eura.

PORESKA UPRAVA POKRENULA KONTROLU: Dug MCP višemilionski

MITROPOLIJA: Mugoša izmišlja milionski dug, i hoće da plijeni upravo Buljaricu

VUČIĆ: Srbija će platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori da ne bi oduzimali svetinje

MANDIĆ: Pozdravljamo Vučićevu odluku za plati sve što treba za SPC u Crnoj Gori

“Zahvaljujući toj praksi i takvom bezakonju građani Crne Gore su, po priznanju Poreske uprave, ostali uskraćeni za stotine miliona eura poreskih dugova koji nikada neće biti naplaćeni. Ovakva praksa je veoma slikovit prilog tezi o nefunkcionalnim i zarobljenim institucijama u državi Crnoj Gori”, istakli su iz SDP.

Priznanje Mugoše o milionskom dugu jedne vjerske zajednice prosvijetlilo je, kak navode, samo neupućene, tj. one koji nijesu informisani o decenijskom partnerstvu aktuelnih žestokih oponenata.

“Sada otkrivamo da je to partnerstvo, osim danas aktuelnih nezakonitih katastarskih akrobacija tokom devedesetih godina prošlog vijeka, imalo i svoj iskaz u vidu “žmurenja” na milionske poreske dugove. Naravno, sve po džepu građana, kojih se direktor Mugoša sjetio tek nakon što se partijski poklopio sa javnim interesom”, kazali su iz SDP.

“Izjava direktora Mugoše je najbolja potvrda, poštuju se zakoni onda kada to odgovara vlastima, odnosno partiji. Zato smo danas tu gdje jesmo, i zato nam se i može dešavati to što nam se dešava”,rekli su iz SDP.

Kazali su i da je Mugoša je dužan da odgovori crnogorskoj javnosti zašto se tek sada, odjednom, sjetio ovih milionskih dugova,

“Gdje je bio do sada i zašto se nije miješao u svoj posao? Kako je odjednom saznao za kompanije i unosne biznise, za imovinu jedne vjerske zajendice? Zbog čega ga plaćaju građani ove države – da li ga plaćaju da vodi brigu o njihovom novcu uvijek i u svakoj prilici ili samo onda kada mu naredi partija? Ko mu je dozvolio da bilo koga stavlja iznad zakona ove države? Ukoliko crnogorskoj vlasti nije jasno zbog čega nazadujemo u procesu evropskih integracija, upravo ovaj slučaj sa kojim nas je direktor Mugoša prosvijetlio daje najbolji odgovor. On glasi: Zato što naše institucije ne rade po Ustavu i zakonu već po diktatu partije. Zato što zakon nije jednak za sve. Zato što jednima može biti da ne plaćaju milione poreza, ako su tajkuni vlasti, dok se snaga države trenira nad ogromnom većinom ostalih koji poštuju svoje zakonske obaveze”, piše u saopštenju SDP.

Poslanički klub Socijaldemokratske partije zatražiće kontrolno saslušanje direktora Poreske uprave kako bi javnosti ovaj put imala priliku i da mu postavi još po neko pitanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com