OGLASIO SE ILIJA IVIĆ: Evo zašto je mladi fudbaler zaigrao za TIM KOSOVA i šokirao Srbiju - Volim Podgoricu

OGLASIO SE ILIJA IVIĆ: Evo zašto je mladi fudbaler zaigrao za TIM KOSOVA i šokirao Srbiju

Srpski fudbaler Ilija Ivić podigao je veliku prašinu u javnosti odlukom da obuče dres reprezentacije Kosova, a njegova odluka je žestoko kritikovana iz Srbije.

Ovako je, nakon svega, Ilija objasnio svoju odluku:

“Igram fudbal i nije me briga šta drugi kažu! Samo želim da budem bolji. Ovdje sam već tri godine i kao da sam u svojoj kući”, rekao je Ivić za “Klan Kosova”

Ivić nastupa za Fljamurtari iz Prištine i ima velike ambicije u karijeri.

“Volio bih da zaigram u Ligi šampiona i da obučem dres Barselone”, dodao je Ivić.
Bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović ne razumije zašto je mladić iz Gračanice pristao da igra za selekciju tzv. države Kosovo

On emotivno preživljava odluke srpskih talentovanih sportista da zaigraju za druge reprezentacije, pa je na isti način reagovao i na informaciju da će mladi Ilija Ivić ubuduće igrati za selekciju, kako navodi, nepostojeće države Kosovo. Jovanović se prisjetio svojih početaka u nacionalnom timu Srbije.

– Da je bilo potrebno, čekao bih na poziv moje zemlje i do 33. godine. Dokle god postoji mogućnost da zaigram, ja bih čekao Srbiju – rekao je Jovanović i osvrnuo se na slučaj Ilije Ivića:

– Pravdati svoj postupak u 17. godini da prihvatanjem poziva iz Prištine činiš ustupak svojoj karijeri jednostavno ne pije vodu.

Ivićeva priča je samo podsjetila na niz sličnih odluka koje su dobre srpske fudbalere odvele u dres Crne Gore.

– Bez obzira na potrebu jednog igrača da se igranjem za reprezentaciju dodatno afirmiše u fudbalskom svijetu, postoje neke crvene linije preko kojih čovjek ne treba da prelazi. U normalnim okolnostima mora postojati kulturna, sportska i privredna razmjena među našim narodima, ali jedno je klupski, a drugo reprezentativni fudbal – rekao je Lane.

Takmičenje nacionalnih timova je jedino takmičenje gdje rezultat ne zavisi od bogatstva i finansijske snage jedne nacije, već može odlučiti jača želja za dokazivanjem, afirmacijom svoje zemlje, patriotizam.

– Što se mene tiče, ne moramo nikad biti svjetski prvaci, samo nemoj da mi za Srbiju igra 11 Brazilaca. Meni takva titula ništa ne bi značila. Mi smo šampioni kad pehar donese Novak Đoković, Miloš Teodosić, Vanja Grbić, Asmir Kolašinac. To su asovi s kojima se ja identifikujem – jasan je Lane Jovanović.

 

kurir.sport

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com