PODGORICA: “Vodovod krije podatke od građana” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Vodovod krije podatke od građana”

Kada je u pitanju rad podgoričkog vodovoda mnoge stvari su, a to nam kaže i izvještaj rada ovog preduzeća, nejasne i maglovite, navode Demokrate Glavnog grada.

“Pa tako građani kada uzmu da pogledaju tabelu rashoda ne mogu vidjeti ništa, zbog toga sto nemamo na uvid koliki su rashodi za zaposlene. U poslednjem izvještaju navodi se da je planirano smanjenje broja zaposlenih, a mi opet nemamo nikakvu statistiku o tome, niti kada će se to desiti, ali ni koliki je to broj, pa se nameće logično pitanje, zbog čega nam ovi podaci nisu dostupni?”, kaže se u saopštenju Demokrata.

Naovde i da nemamo podatak o tome da li će smanjenje broja zaposlenih u vodovodu, ako do njega uopšte dođe, uticati na plate zaposlenih, tačnije, da li će ljudima koji su zadrže u vodovodu ostati iste plate, ili će se njima povećati plate, pa će finansijsko stanje biti isto, a ka kraju preko računa sve ići na grbaču građana.

“Sve ovo direktno ili indirektno utiče na budžet građana Podgorice, jer ako DPS zapošljava više radnika ili naprasno povećava plate, to ne znači da je vodovodu treba više kapaciteta, da se vodovodna mreža širi ili da se vodovod modernizuje, već je to znak da nam ubrzo dolaze izbori.

Takođe, jedna od upadljivih stvari iz Izvjestaja o radu vodovoda je podatak o fakturisanju, odnosno da su fakturisanja smanjena, a da bi građani lakše shvatili o čemu se radi, smanjeno je slanje faktura za naplatu, tačnije smanjena je naplata vode. Da se Podgorica svakim danom smanjuje ovo bi bilo logično, ali kako je moguće da se u vremenu kada Podgorica svakodnevno dobija nove stanovnike i kada broj građana enormno raste, broj faktrusianja, odnosno broj platiša smanjuje?

Dakle, ako bismo pratili podatke Vodovoda, došli bi do zaključka kako broj stanovnika Podgorice raste i to za 10 godina skoro 100 hiljada, pa sada imamo u Podgorici preko 250 hiljada stanovnika, broj platiša pada.

Zbog svega navedenog vodovod i jeste na meti kritika jer je svima postalo jasno da ovo preduzeće ne vodi brigu o kvalitetu vode, unapredjivanju vodovodne mreže i svim obavezama koje ima, već vodi brigu o tome kako DPS-u obezbijediti još jedan mandat na vlasti, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com