Pravosnažno obustavljen krivični postupak protiv Rodića, Gazivode i Radulović - Volim Podgoricu

Pravosnažno obustavljen krivični postupak protiv Rodića, Gazivode i Radulović

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je odluku Višeg suda u Podgorici koji je rješenjem od 2. decembra 2019. obustavio krivični postupak protiv advokata Gorana Rodića, kao i protiv njegovih kolega Siniše Gazivode i Marije Radulović, da su počinili kriično djelo stvaranje kriminalne organizacije, saopštila je portparol suda Ivana Perović.

“Apelacioni sud Crne Gore je u krivičnom predmetu protiv okrivljenog Gorana Rodića zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401 a st. 1 u vezi st. 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, te okrivljenih Siniše Gazivode i Marije Radulović, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401 a st. 2 u vezi st. 1 u vezi st. 6 KZ CG, odlučujući o žalbi Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore izjavljene na rješenje Višeg suda u Podgorici Kvso.br.34/19 od 02.12.2019. godine, donio je odluku-rješenje  kojim se žalba SDT-a, odbija kao neosnovana. Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici, koji je i bio predmet žalbe pred ovim sudom, odlučeno je da nema mjesta optužbi protiv okrivljenih zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, pa je krivični postupak u odnosu na ove okrivljene obustavljen«, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Optužnicom je bilo predstavljeno da je Rodić, u periodu od aprila 2016. do februara 2017. godine, formirao kriminalnu organizaciju, čiji je cilj vršenje krivičnih djela, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći. U koju je lično odredio druga lica za pripadnike a koji su prihvatili članstvo pa su pripadnici kriminalne organjizacije postali Gazivoda i Radulović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com