SKUPŠTINA GLAVNOG GRADA: Odbornici opozicije inicirali smjenu Ivana Vukovića - Volim Podgoricu

SKUPŠTINA GLAVNOG GRADA: Odbornici opozicije inicirali smjenu Ivana Vukovića

Odbornici vlasti u Skupštini Glavnog grada, predložiće da se odbije predlog opozicije da se danas raspravlja o predlogu opozicije o razrješenju gradonačelnika Ivana Vukovića.

Odbornici opozicije su inicirali smjenu Vukovića, jer nije usvojio i realizovao Strateški plan razvoja Glavnog grada.

Odbornik Demokratske partije Nikola Rakočević je kazao je tačno da plan nije donešen, međutim po Zakonu nije određeno u kojem roku treba ga donijeti.

“Politički je legitimna inicijativa. Međutim, pokušava se predstaviti da postoji kriza vlasti, što nije tačno. Grad se razvija najintenzivnije u posljednjih 10 -15 godina. Gradonačelnik Vuković i njegov tim zaslužuju sve pohvale”, istakao je Rakočević.

On je kazao da će zbog toga tražiti da se ta tačka skine da dnevnog reda.

Odbornik Demokrata Vladimir Čađenović je istakao da su po Zakonu podnijeli inicijativu.

Odbornik URA Luka Rakčević je ocijenio da su dobili uvjeravanje da će o toj tačci dnevnog reda raspravljati.

On je istakao da je bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović je bio veći demokrata, jer se za vrijeme njegovog mandata raspravljalo o inicijativama opozicije, odnosno da je dozvoljeno da se o tome raspravlja.

“Ne dozvolite da Migo Stijepović bude primjer demokratije”.

Na predlog opozicije određena je pauza od pet minuta, kako bi se njihovi  odbornički klubovi dogovorili da li će da učestvuju u daljem radu Skupštine.

Odbornik Socijaldemokrata Boris Mugoša poručio je opoziciji da ako su sigurni da su podnijeli po Zakonu inicijativu, budu principjelni, pa traže i smjenu gradonačelnika Budve i Herceg Novog, jer ni tamo nije strateški plan realizovan.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. However think of if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could undeniably be one of the very best in its niche. Fantastic blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com