UBJEDLJIV PORAZ “CRVENIH” U FRANCUSKOJ: Ispuštena velika šansa - Volim Podgoricu

UBJEDLJIV PORAZ “CRVENIH” U FRANCUSKOJ: Ispuštena velika šansa

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je u Mujeronu od Francuske rezultatom 85:66 u okviru 2. kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Propustili smo veliku šansu da savladamo velikog protivnika, ali prazan hod od pet minuta u posljednjoj četvrtini nas je koštao a Francuska je to iskoristila i na kraju ubjedljivo slavila.

Viđena je dosta tvrda prva četvrtina sa dosta promašaja sa obije strane. “Crveni” su prvi put poveli na utakmici u 5. minutu zakucavanjem Popovića. Iako su naši odigrali dobru i agresivnu odbranu pogotovo zatvaranjem reketa to nisu iskoristili da naprave razliku i zbog toga je Francuska dobila prvu dionicu sa 18:12.

Nakon serije domaćina 10:0 računajući i završnicu prve četvrtine naši su se konačno trgnuli u napadu bacanjima Ivanovića nakon nesportske i novim bacanjima Bjelice. Opet su naši dobro odigrali odbranu nakon što su Francuzi dali nekoliko lakih koševa i to je rezultiralo da se vrate u utakmicu trojkama Ivanovića. A nakon nove trojke ovoga puta Todorovića na dva minuta prije kraja poluvremena imali smo zaostatak od samo pola koša. Pogodcima Ilića i sjajnog Todorovića došli smo i do izjednačenja ali su domaći ipak vodili na poluvremenu 40:38.

Početkom drugog poluvremena Francsuka se odlijepila. Domaćini su lakim koševima napravili seriju 13:2 i došli do najveće prednosti na utakmici od 13 poena. Konačno smo se trgli u napadu i trojkama Šehovića, Ivanovića i Nikolića napravili seriju 12:2 za manje od tri minuta iskoristili pad u igri Francuske i opet prišli na samo tri poena zaostatka. Međutim Mbaje prekida seriju naših i u posljednjih deset minuta se ušlo sa 60:54 za Francusku.

Fantastični Ivanović postiže novu trojku na početku četvrtine, međutim Butel odgovara svojom trojkom a Mišino zakucavanjem u kontri ponovo odvaja Francuze. Domaći su napravili novu seriju ovoga puta 12:0 i u posljednjih pet i po minuta ušli sa velikih 15 razlike. Naši nisu imali rješenja u napadu i promašili su nekoliko šuteva a Francuzi su dodatno uvećavali prednost prelomili utakmicu i ušli u mirnu završnicu. Na kraju je bilo 85:66 za najubjedljivijih 19 razlike.

U redove Francuske Jabusel je postigao 15 poena, Fal je dodao 12 a Outara 11.

Ivanović je odigrao fenomenalnu partiju postigavši 24 poena, Todorović je dao 12 a Nikolić 9.

Naredni mečevi kvalifikacija su na rasporedu u novembru ove godine.

 

reprezentacija.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com