Na Tabiji osvanuo natpis SRBE NA VRBE: Ministarstvo: To je djelo onih koji su oslikali trobojku (FOTO) - Volim Podgoricu

Na Tabiji osvanuo natpis SRBE NA VRBE: Ministarstvo: To je djelo onih koji su oslikali trobojku (FOTO)

Na Tabiji u Sutomoru, kulturnoj baštini iz 19. vijeka koja je sanirana nakon što je na njoj prošle sedmice oslikana trobojka, osvanuo je natpis “Srbe na vrbe”, a Ministarstvo kulture je saopštilo da je to “isti rukopis” onih koji su iscrtali trobojku, a koje se čak, kako su naveli iz ovog resora, “nisu potrudili da promijene lokaciju”.

Iz Ministarstva kulture su  prije nekoliko dana osudili devastaciju Tabije, nakon što je na njoj oslikana trobojka, iako je ispod trobojke na tvrđavi već bio iscrtan mural zelenom bojom, koji je samo “prebojan” trobojkom..
Foto čitalac
Iz Ministarstva je ranije saopšteno da je zbog slikanja trobojke podnijeta krivična prijava protiv NN lica zbog krivičnog djela devastacije kulturnog dobra.
Ovo nije prvi put da se ovakve poruke pojave u Crnoj Gori u poslednjih par mjeseci, od kada traju protestne litije protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
Prije nekoliko dana, ista poruka – Srbe na vrbe – osvanula je preko trobojke u Plužinama.

Ovim povodom reagovalo je Ministarstvo kulture:
-Baš kao i prvog puta, kada je na Tabiji osvanulo obilježje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rukopis je opet jasan i isti – pri čemu se autori nijesu potrudili ni da promijene lokaciju. Za razliku od ranijih manifestacija „bratoljublja“ – poput spaljivanja i cijepanja zastave Crne Gore – ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dijela stanovništva naše države. Da li ugroženih ima i da li su bilo čija prava narušena, najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva mjeseca, saopšteno je iz Ministarstva kulture.Apeluju na građane da ne nasijedaju na provokacije, servirane sa iste adrese odakle i one o navodnom razbijanju protesta od strane vojske, zatvorenika i navijačkih grupa.Stručne službe će, kako navode, i ovog će puta u najkraćem roku reagovati i ukloniti oštećenja na Tabiji, zaključuju u saopštenju.
PROČITAJTE I OVO:
PRIJETNJE SMRĆU NA TROBOJKI U PLUŽINAMA: Pivljani odgovorili akcijom, trobojka još veća (VIDEO/FOTO) 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com