PODGORIČANIN OGORČEN: U Beranama mu pisali kaznu za parking zbog 20 SEKUNDI PREKORAČENJA - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN OGORČEN: U Beranama mu pisali kaznu za parking zbog 20 SEKUNDI PREKORAČENJA

Podgoričanin Saša Vlahović nije mogao “da vjeruje svojim očima” – dobio je kaznu jer je, kako navodi, bio parkiran tačno pet minuta i 20 sekundi na označenom parkingu u Beranama.

– Parkirao sam se u blizini zdravstvene ustanove gdje sam vodio suprugu kod ljekara, i izišao sam iz auta da joj pomognem da se popne na sprat. Kada sam se vratio, u roku od tačno 5 minuta i 20 sekundi, našao sam parking kaznu zakačenu ispod brisača. Kako znam da je praksa da 15 minuta možete ostaviti automobil besplatno, pošao sam u sjedište Parking servisa Berane koje je u blizini da prigovorim na ovakvo tretiranje građana, ispričao je Vlahović za VP.

Kada je to rekao direktoru Parking servisa, Miomiru Maslovariću, on ga je uputio na žalbeni postupak.

-On mi na to odgovara da napišem žalbu a da je on neće usvojiti,  pa poslije osam dana se, kako je rekao, šalje se Komunalnoj inspekciji, i da mogu na vještačenje  ako hoću. Nije mi do novca, platiću ja to, nego do odnosa, kaže Vlahović.

Direktor Parking servisa Berane Miomir Maslovarić, međutim, tvrdi da je sve u skladu sa propisima.

-U članu 7, tačka 103 i 104 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (“Sl. list CG”, br. 33/2012, 58/2014, 14/2017 – odluka US i 66/2019) definisane su kategorije zaustavljanja i parkiranja vozila u skladu sa čim je podešen i sistem za kontrolu i naplatu u DOO “Parking servis” Berane, navodi Maslovarić.
 Dodaje da je Vlahoviću objašnjena procedura postupanja u datoj situaciji, kako kaže, kao i svakom licu koje se javi na obavještenje koje se ostavlja na vozilo.
-Nije tačna tvrdnja da je pomenutom gospodinu unaprijed saopšteno da će žalba biti odbijena, već da ima pravo da uloži prigovor na rad i postupanje kontrolora i DOO “Parking servis” Berane uopšte, na koji bi u zakonskoj proceduri dobio odgovor, ali da nadležni Sud za prekršaje može odlučivati o ispravnosti date situacije i zakonitosti kazne, a po prekršajnom nalogu koji bi korisniku, odnosno vlasniku vozila bio dostavljen na izjašnjavanje u daljoj proceduri, kaže Maslovarić.

 

2 komentara

  1. Oh my goodness! a wonderful write-up dude. Thanks Nonetheless My business is experiencing problem with ur rss . Don’t know why Unable to register for it. Is there anybody acquiring identical rss issue? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com