Preminula legenda serije Selo gori a baba se češlja - Volim Podgoricu

Preminula legenda serije Selo gori a baba se češlja

Miroljub Trošić iz sela Medveđa kod Trstenika, nastavnik muzike, seljak i glumac naturščik – popularni Đoda iz serije “Selo gori, a baba se češlja”, umro je u 72. godini.

Proslavio se istoimenom ulogom u našoj kultnoj seriji i osvojio srca miliona gledalaca, u svim zemljama eks-Jugoslavije i širom srpske dijaspore, koja ga je zavoljela kao dobroćudnog seoskog samotnjaka i bekriju.

Njegov raskošni talenat i jedinstveni dar za glumu otkrio je njegov zemljak, drug iz djetinjstva i prijatelj Radoš Bajić, koji mu je povjerio jednu od glavnih uloga u seriji koja je potom obilježila vrijeme svog nastanka.

FOTO: PRINTSCREEN

„Đoda je lik iz mog djetinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voljeli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan. On je proslavio “Selo gori” i “Selo gori” je proslavilo njega. Živio je kako je htio i otišao je kako je htio“, izjavio je danas Radoš Bajić.

Đoda je iza sebe ostavio veliku porodicu i petoro unučadi.

Sahrana Miroljuba Trošića Đode biće održana u četvrtak 27. februara 2020. u 12 satu h u njegovom rodnom selu Medveđa kod Trstenika.

1 komentar

  1. I appreciate bothering to debate now this, I believe truly about this plus enjoy knowing read more about this method subject matter. In case promising, as soon as you get to skill, is it possible you opinions adding all your web site by working with in depth content? This is used for me personally.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com