Podgoričanin uhapšen zbog ubistva Kruščića - Volim Podgoricu

Podgoričanin uhapšen zbog ubistva Kruščića

Podgoričanin Mario Milošević (39), ponovo je danas uhapšen, nakon što je sudija za istragu Miroslav Bašovič odbio predlog tužioca Željka Tomkovića da odredi pritvor tom osumnjičenom za saučesništvo u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića. On je nakon saslušanja sproveden na informativni razgovor u Centar bezbjednosti Podgorica, gdje mu je određeno ponovo zadržavanje zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Miodraga Kruščića, potvrđeno je  iz policije.

Miloševića tužilaštvo tereti za ubistvo Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić. Kruščić je ubijen 21. maja 2018. godine, u bašti kafića Palata u podgoričkom naselju Stari Aerodrom.

Podsjećamo da je Milošević juče po izlasku iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odmah uhapšen zbog saučesništva u ubistvu Radomira Đuričkovića, zbog čega je odmah sproveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo. On je, prema riječima advokata Damira Lekića, pred Višim državnim tužiocem Željkom Tomkovićem ponovio iskaz koji je dao 10. decembra prošle godine.

Lekić je pojasnio da je Milošević juče uhapšen zbog saučesništva u ubistvu Radomira Đuričkovića, te da je u bjekstvu bio zbog nedozvoljenog držanja oružja, za šta je osuđen na pet mjeseci zatvora.

Milošević je uhapšen na Kosovu 18. jula 2018. godine po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog više krivičnih djela i ubistva.

Ekstradicija Miloševića tražena je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, koje se dogodilo 11. oktobra 2016. godine na Cetinju.

Osim njega, za učestvovanje u ubistvu Đuričkovića sumnjiče se i Igor Mašanović i Vukota Vujačić, koji su takođe uhapšeni na Kosovu i čije izručenje će se sprovesti po okončanju postupka koji se vodi protiv njih u toj zemlji.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com