SUĐENJE MEDOJEVIĆU ZA PRANJE NOVCA: Ugovora o zakupu stana nije bilo u poslovnoj dokumentaciji - Volim Podgoricu

SUĐENJE MEDOJEVIĆU ZA PRANJE NOVCA: Ugovora o zakupu stana nije bilo u poslovnoj dokumentaciji

Na današnjem suđenju jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i njegovoj navodnoj kriminalnoj grupi koja se tereti za pranje novca, u podgoričkom Višem sudu nastavljeno je čitanje pisanih dokaza, i to potvrde o privremeno oduzetim mobilnim telefonima za petoro optuženih, te ugovori o zakupu kuća koje su prem navodima SDT-a korišćene u toku kampanje DF-a pred parlamentarne izbore 2016. godine.

Ugovor o zakupu stana između Zorana Vukčevića i okrivljenog Željka Šćepanovića, tehničkog sekretara PzP-a, sklopljen je 28. jula 2016. godine, a specijalna tužiteljka Lidija Vukčević primijetila je da je u članu 4 Ugovora navedeno da je zakupac (Šćepanović) dužan da uplati 12.000 eura, što je i uradio.

“Međutim, ovaj ugovor je pronađen u službenim prostorijama PzP-a, a nije evidentiran u poslovnoj dokumentaciji te partije. Takođe, finansijsko vještačenje je utvrdilo da Šćepanović nije imao novac da isplati za zakup kuće koje je korišćena u kampanji”, navela je Vukčević.

Nakon toga, advokat Dražen Medojević naveo je da je primjerak ugovora pronađen u stolu za kojim radi Šćepanović u prostorijama PzP-a, a nije evidentiran u dokumentaciji stranke jer se radi o ugovoru između fizičkih lica.

Medojević je kazao da i ovaj dokaz potvrđuje njegovu odbranu.

“Dokazuje da je kuća plaćena, da je novac potrošen. Novac nije opran. Radilo se o stvarnom događaju a ne o fiktivnoj transakciji”, naveo je Medojević.

Nakon što su pročitane potvrde o privremeno oduzetim predmetima na ime okrivljenih Petra Draškovića, člana Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, Luke Radunovića, sina funkcionera DF-a Slavena RadunovićaVladislava Bulatovića sinovca funkcionera Predraga Bulatovića, te predsjednika mladih DNP-a Nikole Jovanovića i funkcionera Demokratske narodne partije Aleksandra Sekulića, odbrana je konstatovala da se iz tih dokaza ne može ništa zaključiti u vezi za izvršenjem krivičnih djela za koja se ova lica terete.

Advokat Dušan Radosavljević uložio je primjedbu, navodeći da bi trebalo da potvrde o privremeno oduzetim predmetima na ime svih optuženih treba da su koncentrisane na jednom mjestu.

“U dokazima nije predloženo da se provede zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija okrivljenog Medojevića, i potvrda o oduzetim predmetima – laptopovima. Predlažem da sud to izvede kao dokaz”, predložio je Radosavljević, o ćemu će sud naknadno odlučiti.

Sa njim je bio saglasan i okrivljeni Medojević, ističući da je prilikom pretresa bilo pokušaja da se maltretira i ponižava njegova porodica, kao i da je sam pretres bio nezakonit.

“Za krivični postupak Šarić i Lončar nije vršen pretres stana. Motiv za pretres mog stana je bio politički, da bi glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić došao do mojih laptopova. Vještak SDT-a nije mogao da pristupi mom laptopu nego su mene zvali da ga ja pokrenem”, naveo je Medojević.

Na to je reagovala tužiteljka Vukčević, navodeći da su radnje pretresa stana i oduzimanja predmeta izvršene u skladu sa ZKP-om, te da je Medojević pozvan u SDT kako bi prisustvovao, a ne kako bi pomagao informatičkoj službi Tužilaštva.

Danas su pročitani i dopisi nekoliko banaka na ime okrivljenih Momira Nikolića, biznismen iz BiH i direktora Pokreta za promjene Dejana Vujisića.

Optužnicom su obuhvaćeni i član PzP-a Iva Pavlović, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i diler deviza Gordan Konatar.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com