ZBOG VIRUSA I ZABRANA LITIJA: Rampa za sva javna okupljanja dok traje opasnost - Volim Podgoricu

ZBOG VIRUSA I ZABRANA LITIJA: Rampa za sva javna okupljanja dok traje opasnost

Jedna od mjera, kako bi se spriječilo širenje virusa u Crnoj Gori biće zabrana svih javnih okupljanja koja su najrizičnija aktivnost u ovakvim slučajevima, a u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima koji predviđa mogućnost zabrane okupljanja “na zahtjev organa državne uprave nadležnog za poslove zdravlja, u slučaju ugrožavanja zdravlja,” saznaje Portal Volim Podgoricu.

Ova zabrana će se, naravno, odnositi i na protestne litije u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske koje već dva mjeseca traju širom Crne Gore, a obzirom na globalnu situaciju kada je u pitanju širenje korona virusa, i realnu opasnost, biće u skladu sa zakonom, kaže naš upućeni sagovornik.

Kako je virus već stigao u susjedne države, Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju, očekuje se da se uskoro pojavi i u Crnoj Gori.

Iz zdravstvenog sistema Crne Gore već nekoliko dana sprovode intenzivne aktivnosti kako bi, kako navode u javnim istupima, spremni dočekali pojavu virusa. Danas su ispred Infektivne klinike KC postavljeni i šatori, radi, kako je objašnjeno, razloga bezbjednosti.

Iz Kliničkog centra su naveli da nema mjesta panici, ali su apelovali na građane da budu odgovorni i da budu strupljivi, i da poštuju sve savjete i preporuke nadležnih institucija i ljekara.

Foto: RTCG

-KCCG je donio akcioni plan prijema pacijenata, i upravo cilju preventivnih mjera, postavljeni su šatori ispred Klinike za infektivne bolesti, naveli su iz KC.

U protestnim litijama, zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, učestvuje ogroman broj građana, a aktuelna vlast ne pokazuje namjeru da, na neki način, iz pravnog sistema povuče taj zakon. Iz DPS-a su, čak, svojim članovima, postavili ultimatum – ili litije, ili partija, a zaposleni u državnim institucijama, koji idu na litije, izloženi su pritiscima.

Iz Mitropolije crnogorske primorske su nam, na pitanje da komentarišu mogućnost zabrane litija zbog korona virusa, rekli da “ne brinu”, te da, i ukoliko virus dođe u Crnu Goru, on će “isto tako i proći”.

PROČITAJTE I OVO:

KLINIČKI CENTAR SPREMAN ZA KORONA VIRUS

KC PREDUZEO MJERE: Šatori postavljeni preventivno, nema mjesta panici

MITROPOLIJA POZIVA VJERNIKE IZ CIJELE CG U PODGORICU: U subotu Svetosimeonska litija, predvodi je Mitropolit kijevski

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com