Zagoričani čekali da oslobode Marija Miloševića - Volim Podgoricu

Zagoričani čekali da oslobode Marija Miloševića

Mario Milošević juče je drugi put uhapšen za 24 sata, ovoga puta zbog sumnje da je ubio Miodraga Kruščića 21. maja 2018. godine.

Lišen je slobode u podgoričkom Centru bezbjednosti, u koji je doveden nakon što je sudija za istragu Miroslav Bašović odbio predlog Višeg državnog tužilaštva da mu se odredi pritvor, zbog učestvovanja u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića, 16. oktobra 2016. godine.

Određeno mu je policijsko zadržavanje do 24 časa, a u tom roku saslušaće ga viša tužiteljka Maja Jovanović koja zastupa predmet ubistva Kruščića i ranjavanja novinarke Olivere Lakić.

Mario Milošević
Miloševića uvode u tužilaštvo(Foto: Savo Prelević)

Milošević je prekjuče pušten iz spuškog zatvora nakon što je odležao kaznu zbog ilegalnog nošenja oružja, ali je odmah uhapšen na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zbog istrage o ubistvu Đuričkovića na Cetinju.

Sudija Bašović, međutim, odbio je predlog tužioca Željka Tomkovića da tog tridesetdevetogodišnjaka vrati iza rešetaka.

“Smatram da u konkretnom slučaju nije bilo mjesta ovakvoj odluci. Predlog za određivanje pritvora je bio i više nego osnovan, po više pritvorskih osnova – kako je to i državni tužilac ocijenio donoseći rješenje o zadržavanju. Pri čemu ni osnovana sumnja kod stanja stvari koje se nalaze u spisima predmeta nije mogla biti upitna i siguran sam da će žalba Višeg državnog tužilaštva na to rješenje biti osnovana i da će vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici, ovu pravnu situaciju riješiti na pravilan iu tačan način, a ne kako je to učinio postupajući sudija za istragu”, kazao je advokat Damir Lekić, pravni zastupnik porodice Đuričković.

Miloševićeva braniteljka, advokatica Natalija Karadžić saopštila je Vijestima da bašović nije prihvatio predlog tužioca, jer nema osnovane sumnje da je njen klijent učestvovao u ubistvu na Cetinju, prije četiri godine.

Ona je rekla da ne može da komentariše ponovno hapšenje Miloševića, jer ni njoj “zvanično nije precizirano” zbog čega su mu stavljene liscice na ruke.

Tomković je u utorak saslušao Miloševića zbog sumnje da je, kao saučesnik, bitno doprinio ubistvu Đuričkovića.

Za ubistvo navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana osumnjičeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, koji se nalaze u kosovskom zatvoru.

Tamo je i Milošević bio pritvoren, a Crnoj Gori izručen je 5. novembra 2019. godine.
Lekić je prekjuče “Vijestima” rekao da je Milošević ponovo pred tužiocem tvrdio da nema veze sa ubistvom Cetinjanina.

“Rekao je da sa Đuričkovićem nije imao sukoba. Da mu je iskreno žao zbog toga što se desilo i da nema nikakve veze sa ovim krivičnim djelom. Tužilac mu je pročitao naredbu kojom se tereti da je bitno doprinio izvršenju krivičnog djela tako što je platio vozilo iz kog je izvršeno ubistvo. Na dvije novčanice od po 500 eura i jednoj od 200 eura, nađen je njegov DNK, a postoji još dokaza”, kazao je Lekić.

Optužnica u tom predmetu, međutim, vraćena je doradu i još nije potvrđena, iako je od ubistva proteklo tri i po godine.

Iz Višeg tužilaštva prekjuče su “Vijestima” odgovorili da još traje istraga o ubistvu Kruščića i ranjavanju Lakićeve.

Saopštili su da se istraga vodi protiv više osoba.

Istražitelji ga sumnjiče da je direktni izvršilac ubistva Kruščića i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Lakić.

Zagoričani čekali i Marija

Članovi takozvane zagoričke kriminalne grupe Radisav Gile Stanišić i Vidoje Stanišić, čekali su juče Miloševića ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica.

Oni su plato ispred CB-a napustili nakon što im je javljeno da Milošević ostaje u “betonjerci”.

Gotovo ista ekipa, krajem decembra sačekala je i Slobodana Kašćelana, koji je pušten da se brani sa slobode u sudskom procesu za zelenašenje.
Policija i Specijalno tužilaštvo, označaju kašćelana jednim od šefova kavačkog kriminalnog klana.

1 komentar

  1. I tried to post something earlier today and I got a blank screen after I clicked ‘Comment’. It seems to work ok now I guess, but just so you know. Take care!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com