ISTRAGA O RANJAVANJU IGORA KRSTOVIĆA: Stanišić glavni osumnjičeni, traže još jednu osobu - Volim Podgoricu

ISTRAGA O RANJAVANJU IGORA KRSTOVIĆA: Stanišić glavni osumnjičeni, traže još jednu osobu

Podgoričanin Vidoje Stanišić uhapšen je zbog pokušaja ubistva Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti.

Prema saznanjima “Vijesti” on je glavni osumnjičeni u tom predmetu, a policija traga za još jednom osobom.

U istoj istrazi 15. februara uhapšen je Stanišićev bliski rođak Dragiša Bulatović (25), kojeg istražitelji sumnjiče da je pomagao napadačima.

Izvor iz Uprave policije, nije precizirao da li se Stanišić sumnjiči da je vozio automobil iz kojeg je pucao na Krstovića ili da je u njegovim rukama bila automatska puška “M70”, pronađena u zapaljenom automobilu nakon zločina…

Vidoje i njegov brat od strica Radisav Gile Stanišić saslušavani su u prvim satima istrage pokušaja ubistva Krstovića.

“Vijestima” nadležni nisu potvrdili da li je Radisav druga osoba za kojom tragaju. Policajci su juče pretresli njegovu kuću u Zagoriču, ali njega nisu tamo našli, saopšteno je “Vijestima”.

U policiji je saslušavan i 15. februara, kada je lišen slobode Bulatović.

Taj Podgoričanin i prije dva dana dovođen je iz Istražnog zatvora u Specijalno državno tužilaštvo.

Njegov pravni zastupnik, advokat Marko Kovač, kazao je “Vijestima” da on međutim tada nije saslušavan: “U pitanju je druga procesna radnja o kojoj zbog tajnosti postupka ne mogu pričati”.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, donio je naredbu za sprovođenje istrage protiv tog dvadesetpetogodišnjaka, sumnjičeći ga da je član kriminalne organizacije koja je planirala i pokušala da liši života tridesetpetogodišnjaka.

“Povodom vaših pitanja obavještavamo vas da je u Specijalnom državnom tužilaštvu donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv D.B. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.2 u vezi st.1 i 6 KZ CG i krivičnog djela ubistvo u pokušaju putem pomaganja iz čl.143 u vezi čl.20 i 25 KZ CG, a vezano za pokušaj ubistva na štetu I.K. Radi zaštite interesa krivičnog postupka ne možemo saopštiti više detalja vezano za postupak istrage”, piše u odgovorima iz SDT-a.

Prema saznanjima “Vijesti”, istražitelji su Bulatovićeve otiske navodno pronašli na flaši sa benzinom korišćenoj za paljenje automobila kojim su napadači pobjegli sa mjesta zločina.
Dan nakon pucnjave u Zeti, izvor iz istrage nezvanično je rekao da su oni koji su zapalili automobil korišćen u napadu napravili brojne greške i ostavili tragove koji mogu pomoći istražiteljima da rasvijetle slučaj. U automobil Krstovića 28. januara ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama – sedam je završilo u njegovom tijelu. Nakon pucnjave, operisan je u Kliničkom centru.

Istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni “golf”, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u napadu… Pronađena je i automatska puška “M70” iz koje je pucano…

Članovi takozvane zagoričke kriminalne grupe Radisav Gile Stanišić i Vidoje Stanišić, čekali su prije dva dana Marija Miloševića ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica.
Oni su plato ispred CB-a napustili nakon što im je javljeno da Milošević ostaje u “betonjerci”.

Gotovo ista ekipa, krajem decembra sačekala je i Slobodana Kašćelana, koji je pušten da se brani sa slobode u sudskom procesu za zelenašenje.

Policija i Specijalno tužilaštvo, označavaju Kašćelana jednim od šefova kavačkog kriminalnog klana.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Can I just say what relief to discover one who in fact knows what theyre talking about on the internet. You actually understand how to bring a concern to light making it essential. Lots more people ought to check this out and understand why side of your story. I cant think youre no more well-liked since you certainly contain the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com