AJKULE STIGLE U CG: Reprezentacija pod nadzorom po povratku iz Hamburga - Volim Podgoricu

AJKULE STIGLE U CG: Reprezentacija pod nadzorom po povratku iz Hamburga

“Ajkule” su danas stigle u Crnu Goru preko Hrvatske, a na graničnom prelazu Debeli brijeg su ih sačekali predstavnici Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ CG) kako bi preduzeli sve neophodne mjere zbog rizika od širenja epidemije koronavirusa.

Ekspedicija vaterpolo reprezentacije Crne Gore je danas stavljena pod zdravstveni nadzor po povratku sa turnira u Hamburgu koji je završen u srijedu, saopšteno je iz Vaterpolo saveza rne Gore (VPSCG).

“Shodno blagovremeno obavljenoj komunikaciji između VPSCG i IJZ CG, predstavnici tog tijela sačekali su  našu reprezentaciju na graničnom prelazu. Medicinski tim naše selekcije je bio u stalnom kontaktu sa IJZ nakon odluka Nacionalnog tima o mjerama koje su uvedene u Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa  COVID19. Naša ekspedicija je stavljena pod adekvatan zdravstveni nadzor, a sve u skladu sa instrukcijama nadležnih organa koji će donijeti odluku o daljim mjerama i neophodnim radnjama”, saopšteno je iz Vaterpolo saveza.

Da podsjetimo, odgođena je četvrtfinalna utakmica evropskog dijela Svjetske lige između Crne Gore i Hrvatske koja je trebalo da se odigra 17. marta u Podgorici, a FINA (Svjetska federacija vodenih sportova) predviđa nastavak ovog takmičenja za septembar-oktobar 2020. godine, zbog širenja korona virusa (COVID-19).

Dodatno, odgođen je i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Roterdamu koji je trebalo da se održi od 22. do 29. marta.

Kao novi termin kvalifikacionog turnira figurira 31. maj – 7. jun, a 31. aprila odlučiće se da li će turnir ostati u Roterdamu ili će ga dobiti neka druga nacionalna federacija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com