KORONA UBILA SPORT! Virus paralisao sve, gubici se mjere MILIJARDAMA EURA - Volim Podgoricu

KORONA UBILA SPORT! Virus paralisao sve, gubici se mjere MILIJARDAMA EURA

Nokaut! Iz dana u dan sve je veći broj odloženih mečeva i onih koji se igraju
bez publike, jer veliki broj zemlja širom svijeta zabranjuje javne manifestacije

Odloženo, odloženo, odloženo… Riječ koja postaje sve učestalija kad je u pitanju svjetski sport. Broj manifestacija koji se nije održao u predviđenom terminu zbog koronavirusa raste iz sata u sat. Sport je, nažalost, stao!

Premijer liga bez navijača, Liga šampiona pred praznim tribinama, NBA liga bez svjedoka, trke Formule 1 i Moto GP na pustim stazama, tenis gotovo ukinut, sport u brojnim zemljama stavljen pod katanac – sve ovo bile su jučerašnje sportske vijesti širom svijeta. Da, nažalost, sport je pred kolapsom. Ne zna se šta je gore, da l‘ to odlaganje mečeva ili igra u sablasnoj atmosferi. Večerašnji meč Lige šampiona Valensija i Atalanta igra se za duhove. Sjutra će možda i PSŽ i Dortmund ponovi to isto. Sledeće nedjelje Barsa i Napoli. Neke države su pak ukinule sport. To zvuči potpuno jezivo. U Švajcarskoj već deset dana sport ne postoji. Nema, katanac. Da ne govorimo o Kini, Koreji, Japanu, Iranu…

Samo jedno kolo pred praznim tribinama u italijanskoj fudbalskoj ligi donosi minus od preko 30 miliona evra! Riječ je o novcu od prodaje ulaznica, reklama i svega ostalog na stadionima. Odlaganje trke Formule 1 odnosi gotovo 100 miliona evra prihoda od TV prava, sponzora ulaznica. Šta tek reći o Premijer ligi ili NBA, koliko bi tek tu bili u minusu ako se mečevi ne bi igrali pred gledaocima? Teniski turnir se takođe odlažu. Tako Indijan Vels neće podijeliti 20 miliona dolara nagradnog fonda.

Kakva Ironija: Korona igra i gubi redom!

Zbog korone stao je dobar dio svjetskog sporta, a Korona pak nesmetano igra svoje mečeve. Poljski klub koji nosi ime kao virus koji je zahvatio svijet ne osjeća posljedice „svoga imena“. Zanimljivo, za Koronu igraju čak četvorica Srba – Nemanja Miletić, Ognjen Gnjatić, Milan Radin i Bojan Čečarić. Još nešto zanimljivo – otkako je počeo koronavirus, Korona nije zabilježila ni jednu jednu pobjedu. Sve sami porazi i poneki remi.

Ovo je ODLOŽENO

Sva sportska takmičenja u Kini
Sva sportska takmičenja u Švajcarskoj
Sva fudbalske i košarkaške lige u Japanu
Sva sportska takmičenja u Iranu
Sva sportska takmičenja u jednom delu Italije
Teniski turnir u Indijan Velsu
Svjetsko prvenstvu u atletici
Maraton u Parizu
Maraton u Rimu
Maraton u Los Anđelesu
Maraton u Jerusalimu
Sajam automobila u Ženevi
Moto GP trke
Utakmice francuske lige u fudbalu
Utakmice italijanske lige u fudbalu
Utakmice marokanske lige u fudbalu
Utakmice danske lige u fudbalu
Sva fudbalska takmičenja u Južnoj Koreji
Sva sportska takmičenja u Tajlandu
Predolimpijski turnir u basketu u Novom Sadu
Sva sportska takmičenja u Albaniji
Utakmice azijske LŠ u fudbalu
Utakmice azijske ABL u košarci
Regionalna ALPS liga u hokeju
BEZ GLEDALACA

Utakmice Lige Evrope u fudbalu
Utakmice Lige šampiona u fudbalu
Formula 1 Trka u Bahreinu
Sva sportska takmičenja u Grčkoj
Sva sportska takmičenja u Rumuniji
Sva sportska takmičenja u Italiji
Sva sportska takmičenja u Makedoniji
Košarkaški mečevi u Evroligi
Košarkaški mečevi u Evrokupu
Utakmice ABA lige u košarci
Dejvis kup mečevi u tenisu
Afrička liga u košarci

 

(Miloš Bjelinić/kurir.sport)

1 komentar

  1. Sportisti su tek sad došli na svoje. Dobijaju novca onoliko koliko stvarno zarade. Do sada, a bit će opet (na žalost), su dobijali mnogo para nizašto. Ne mogu da shvatim ovaj svijet. Toliko para dati nekome ko juri za loptom ili istu udara nogom ili glavom. Akooni dobijaju toliko para koliko bi trebalo dati nekom hirurgu koji dnevno spasi dva tri života. Kolkiko novca treba dati nekome ko izmisli neki novi lijek ili hibrid koji visestruko povećava prinos neki od poljoprivrednih proizvoda. Ta bolest (glupost) uhvatila je i naše vlastodršce. Doveli su nekoliko crnaca koji “brane boje crnogorskog sporta” a u suštini uzimaju pare crnogorskoj sirotinji. Istovremeno nemamo nipribližno dovoljan broj respiratora, inkubatora, skenera, uređaja za magnetnu rezonancu… Nemamo čak ni dovoljno deviznih niti zlatnih rezervi. Dovedeni smo na tehnološki nivo kraljevine CG. Nije ovo neko posebno mudrovanje. Ovo je samo zdravorazumsko razmišljanje jednog običnog čovjeka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com