LJEKARI URGIRAJU ZA NABAVKU ZAŠTITNE OPREME: “Ako nam se zdravstveni radnici razbole…” - Volim Podgoricu

LJEKARI URGIRAJU ZA NABAVKU ZAŠTITNE OPREME: “Ako nam se zdravstveni radnici razbole…”

Sindikat doktora medicine Crne Gore saopštuo je da se na desetine ljekara sa svih nivoa zdravstvene zaštite obratilo Sindikatu sa molbom da urgiraju za nabavku: maski – medicinske i maske sa FFP2 filterom, jednokratnih mantila, vizira, rukavica, dezinfekcionih sredstava.

Oni apeluje na Vladu Crne Gore da naloži Ministarstvu zdravlja da u što kraćem roku nabavi dovoljnu količinu lične zaštitne opreme za ljekare i medicinske radnike, vozače, u svim zdravstvenim ustanovama, kako u javnim tako i u privatnim.

“Zdravstveni radnici su najvažniji resurs za kontrolu i suzbijanje epidemije, pa bi se njihovim razbolijevanjem u ranoj fazi ugrozili kapaciteti zdravstvenog sistema Crne Gore, te onemogućilo da se nosimo sa nadolazećom prijetnjom od epidemije COVID-19”, navode u saopštenju.

Iz Sindikata apeluju na Vladu da uloži maksimalne napore u cilju nabavke većeg broja respiratora, a građanima upućuju molbu da maksimalno ozbiljno i odgovorno postupaju u odnosu na izdate preporuke.

U slučaju pojave simptoma (povišena temperatura, bol u grlu, suvi kašalj, otežano disanje) građanima savjetuju da ostanu kući, pozovu telefonom zdravstvenu ustanovu, koja će organizovati dalje pružanje zdravstvene zaštite, a da nikako ne dolaze samoinicijativno u zdravstvene ustanove.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com