ZATVARA SE AERODROM NIKOLA TESLA: Moguće potpuno zatvaranje granica - Volim Podgoricu

ZATVARA SE AERODROM NIKOLA TESLA: Moguće potpuno zatvaranje granica

Kako se saznaje, aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu od 12 sati biće zatvoren za saobraćaj!

Nezvanično se saznaje i da se u državnom vrhu razgovara o potpunom ukidanju međunarodnog saobraćaja odnosno o potpunom zatvaranju granica, o čemu bi predsjednik ili premijerka u toku dana mogli da izjveste javnost, ukoliko do takve odluke dođe.

Ministar potvrdio

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je danas da će putnički avio saobraćaj od danas biti u potpunosti ograničen i da će aerodromi moći da rade i primaju avione samo uz specijalnu dozvolu Vlade Srbije.

“Pokušavamo da ograničavanjem i obustavljanjem putničkog saobraćaja spriječimo unošenje dodatne zaraze u Srbiju da bismo našem zdravstvenom sistemu dali dovoljno vremena da se brani, odnosno da imamo dovoljno lekara i dovoljno zdravih ljekara da mogu u dužem vremenskom periodu da nas štite” kazao je on.

On je precizirao da će biti omogućeno da na aerodrome slijeću avioni koji prevoze eksperte, koji bi mogli da pomognu našoj zemlji.

Svi ostali moraće da se strpe“, rekao je Stefanović.

Država će danas razmatrati i pooštravanje mjera kada su u pitanju granični prelazi.

“Hoćemo da razmotrimo mogućnost da, ukoliko vlada donese takvu odluku, zaustavimo u potpunosti putnički saobraćaj u smislu ulaska u Republiku Srbiju”, kaže Stefanović.

Svi apeli koje je država uputila našim građanima u inostranstvu, kaže, nisu “urodili plodom”.

“Oko 70.000 ljudi je samo u protekla tri, četiri dana uspjelo da uđe u Srbiju i na takav način rizikuje bezbjednost svih ostalih građana Srbije”, kaže ministar.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com