PRVA ŽRTVA KORONA VIRUSA U SRBIJI: Zatvaraju sve objekte i zaustavljaju javni prevoz - Volim Podgoricu

PRVA ŽRTVA KORONA VIRUSA U SRBIJI: Zatvaraju sve objekte i zaustavljaju javni prevoz

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je da je danas preminula prva žrtva kornavirusa u Srbiji, a riječ je o 55-godišnjem muškarcu iz Kikinde.

– Zahvaljujem se svima koji su se borili za život ovog čovjeka, i učinićemo sve da bi sačuvali svaki život, uključujući i restriktivne mjere. Ovaj Kikinđanin je imao i druge brojne zdravstvene probleme, ali je danas  ovo bila najveća, najgrublja opomena, koliko je teška borba sa kojom se suočavamo, i koliko su teški izazovi  Oni su prije svega pred zdravstvom, a svi mi ovde, svim pojedincima, bez obzira ko, imamo obavezu da poštujemo sve što kažu profesionalci i to je jedina šansa da im damo mogućnost da se bore i da zajedno pobedimo, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je navela da prema najnovijim informacijama od 18 časova, do danas u Srbiji je registrovano 135 novih slučajeva koronavirusa.

– Na respiratorima imamo osam građana koji se bore za život, 64 je u kućama. Na svima nama je odgovornost, tako što ćemo izlaziti što je manje moguće, poštovati sve mjere koje je donela Vlada, da bi imali što manje žrtava  i da bi dali šanse zdravstvu.

– Iz ovog razloga, od sutra od 20 časova prestaje javni prevoz na čitavoj teritoriji zemlje. Od nedjelje u 20 časova, zatvaramo restorane, kafiće, tržne centre. U ovom trenutku opasnost je isuviše velika da bi razmišljali o materijanim pitanjima. Sutra od 19 časova zahvaljujući aganžmanu predsjednika Vučića, očekujemo veliku isporuku iz Kine, naš avion se sutra uveče vraća sa velikim brojem opreme, a takođe i eksperata koji su se u Kini borili sa koronavirusom. Očekujemo da se naš najveći avion bar jednom vrati i donese još opreme i eksperata, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

FOTO: PRINTSKRIN / TANJUG

Izvir Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com