Home / NOVOSTI / Društvo / KK MORNAR SAOPŠTIO: Stranci mogu da idu ako žele, sve će im biti isplaćeno

KK MORNAR SAOPŠTIO: Stranci mogu da idu ako žele, sve će im biti isplaćeno

Uprava Mornara je poručila da svi mogu da idu kući, ako to žele.

“Želimo ovim saopštenjem da informišemo svoje vjerne navijače i košarkašku javnost da smo prestali sa treninzima odmah poslije naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i zatvaranja dvorane ‘Topolica’. Zdravlje igrača nam je preče od svega ostalog .Svojim igračima iz SAD klub je predložio da biraju da li žele da se vrate u svoju domovinu (taj odlazak bi bio realizovan kao u drugim zemljama, preko Ambasade SAD u Podgorici) ili da ostanu u Baru. Takvu istu mogućnost predložili smo i ostalim našim igračima koji nijesu iz Crne Gore. U ovom momentu sasvim je neizvjesno šta će biti sa ligama u svim sportovima, pa i sa ABA ligom i šampionatom Crne Gore. Koronavirus, nažalost, diktira čitav život na planeti, pa i sport. Ne nazire se skori nastavak takmičenja. Ne zna se čak ni da li bi se to moglo desiti u julu i avgustu”, navodi se u saopštenju.

Barani u svom timu imaju čak osam stranaca – Amerikance Derika Nidama, Antabiju Volera, Lensa Herisa, Džejkoba Pulena, Ajzeu Vajtheda i Darija Hanta, Srbina Uroša Lukovića, te Hrvata Damira Markotu.

“KK Mornar sa nekim svojim igračima iz inostranstva ima ugovore do kraja sezone u ABA ligi, do 1. maja, a sa nekim i dvije godine. S obzirom na novonastalu situaciju, bez obzira na enormne troškove koji dovode do realnih problema, raskid saradnje ne bi bio fer. Klub će, do daljnjeg, nastaviti da izvršava sve svoje obaveze prema svim igračima, stručnom štabu i klupskoj administraciji. Opšti je utisak da možemo da budemo veoma ponosni, bez obzira na rasplet ovogodišnjeg takmičenja, jer je KK Mornar imao još jednu uspješnu sezonu u kojoj se, de facto, plasirao u plej-of ABA lige i time ponovio istorijski uspjeh iz 2018. godine”, piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik kluba, Đorđije Pavićević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com