TREĆA ŽRTVA KORONE U SRBIJI: Počinju KINESKI MODEL borbe – masovno testiranje počinje za 48 sati - Volim Podgoricu

TREĆA ŽRTVA KORONE U SRBIJI: Počinju KINESKI MODEL borbe – masovno testiranje počinje za 48 sati

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas sa ljekarima iz Kine koji pomažu Srbiji u borbi protiv virusa korona.

Predsjednik Srbije je rekao da je prije nešto više od sat vremena preminula još jedna osoba stara 60 godina u bolnici Dragiša Mišović, i dodao da je to treća osoba koja je preminula od koronavirusa.

Kako je rekao, u pitanju je ženska osoba koja nije imala tešku kliničku sliku,

“Broj oboljelih se povećava iz dana u dan. Do sada smo se trudili i čini mi se djelimično uspešno uz nadzor i ključu ulogu ljekara da pandemijsku krivu usporimo, ali nismo suštinski napali virus”, rekao je Vučić i dodao da su danas imali razgovor sa kineskim prijateljima.

Kako kaže, razgovarali su o tri stvari.

“Jedna kako i na koji način da zdravstveno napadnemo virus, durgo su dodatne mjere koje moramo da preduzmemo, i treća su ekonomske mjere i šta je to što treba da se uradi kako bi se olakšala kriza”, rekao je Vučić.

“Promijenićemo pristup i politiku i krećemo na masovna testiranja. Očekujte da drastično uvećamo testiranje za oko 48 sati. Imamo dovoljno testova za prvih nekoliko dana”, rekao je Vučić i dodao da će u međuvrremenu dobiti i nove testove.

Prema njegovim riječima, prihvatili su kineski model.

“Mnoge zemlje su se trkale kako da najbolje odigraju politički. Ovo je jako teško i imaćemo mnogo problema u tehničkom smislu, ali borićemo se duplo snažnije nego do sada”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, to je kao kada imate gangrenu na nozi, i vi je odsijecate, ali ona raste na drugoj strani, i dodaje da je pitanje trenutka kada ćete da izgubite nogu.

“Treba da testiramo što više ljudi. Da uhvatimo i dio skoro zdravog tkiva i tada će organizam biti totalno zdrav”, rekao je Vučić.

Dodao je da je za to potrebno potpuno poštovanje pravila, i dodao da su Kinezi rekli da je dobro što smo produžili policijski sat.

“Nećemo povećivati i dalje policijski sat, ali ćemo raditi nešto drugi. Imaćemo trijažu pacijenata i bolesnika. Lakše bolesnike ćemo smještati u posebne bolnice. Kako bi brzo ulazili i izlazili odatle. Neće više postojati mogućnost da se prekrši samoizolacija. Kazna će biti od 3 do 12 godina zatvora”, istakao je Vučić.

Kako kaže, vojska će za jedan dan postaviti 3000 kreveta na Sajmu.

FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

“Moramo da budemo još agresivniji, da krenemo u ofanzivu i da pokažemo da možemo da budemo jači i da napadnemo virus”, rekao je Vučić.

Kaže da će početi da se proizvodi Hlorokin i u Srbiji.

Dovoljno je da 21 do 27 dana sedimo u kući i kraj. To samo od nas zavisi, inače neće biti kraj nikada, naglasio je Vučić

“Što se tiče ekonomskih mjera pripremamo ozbiljan paket mera i značajan i veliki novac. Srbija neće da smanjuje penzije, nećemo dirati ni minimalac ni plate u javnom sektoru, svećemo sada da usmeriti na privatan sektor.

Hvala svim tim ljudima koji su nam ponudili pomoć. Od 2,5 do 4 milijarde ćemo odvojiti za najugroženije grane, kao što su turizam, poljoprivreda. Martovska penzija neće ići u dva dijela, već u jednom 10. aprila, plus 4.000 dinara dodato za svakog penzionera”, rekao je Vučić. Kako kaže, Srbija zahvaljujući dobrom radu ima novac i nema problema sa likvidnošću.

“Radićemo i pravićemo ozbiljan program. Izaćićemo za 10 dana sa ozbiljnim programom i sprovešćemo ga u djelo kao što smo i reforme 2014.godine. Vjerujemo da ćemo i u ovoj situaciji biti jedna od tri zemlje u Evropi koje će da najmanje osjete posljedice”; rekao je Vučić i dodao da će posebnu pomoć i podršku imati oni koji ne budu otpuštali ljude.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com