MARKOVIĆ: Dogovorili smo ubrzavanje 18 miliona eura pomoći za mala preduzeća, najranjivije i nezaposlene - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Dogovorili smo ubrzavanje 18 miliona eura pomoći za mala preduzeća, najranjivije i nezaposlene

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković iskazao je veliku zahvalnost Evropskoj uniji (EU) koja Crnoj Gori donira tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo plus 50 miliona za dugoročni program u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

“Velika zahvalnost EU za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv koronavirusa. Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu. Crna Gora će nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom da zajednički saniramo posljedice krize “, poručio je Marković na Tviteru.

Vlada Crne Gore je saopštila da EU i u teškim trenucima borbe protiv koronavirusa stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa tri miliona kroz sistem Ujedinjenih nacija.

“Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom. Dogovorili smo i ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima”, naveli su iz Vlade Crne Gore na Tviteru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com