Sindikat UCG-a donirao 10.000 eura - Volim Podgoricu

Sindikat UCG-a donirao 10.000 eura

Sindikat Univerziteta Crne Gore (UCG) donirao je 10.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za borbu protiv koronavirusa, saopšteno je iz UCG-a.

Iz  sindikata UCG, kako su rekli, sa zabrinutošću prati ukupna dešavanja koja u Crnoj Gori, ali i na globalnom nivou, izaziva širenje novog koronavirusa.

– Insistiramo na solidarnosti i iskazivanju stvarne spremnosti da svi zajedno snosimo teret ove nezahvalne situacije u kojoj se nalazimo sa nadom da će ista što prije proći – rekli su iz Sindikata UCG.

Pozdravljaju i podržavaju napore i mjere koje ulaže i predlaže Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, a koje se prvenstveno odnose na zaštitu života i zdravlja naših sugrađana/ki.

– Apelujemo na sve naše građane/ke da se pridržavaju svih mjera koje ovo tijelo nalaže kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih ljudi u vrijeme epidemije. Zahvaljujemo se svim zdravstvenim radnicima. Njihov odgovoran rad i požrtvovanje zaslužuju sve pohvale – istakli su iz Sindikata UCG.

Uputili su i zahvalnost svim univerzitetskim profesorima, saradnicima i rektoratu na davanju ličnog doprinosa i preduzimanja konkretnih mjera te stavljanja svih resursa u službu održavanja nastavnog procesa kako bi onima zbog kojih smo tu, a to su studenti, i u ovakvim vremenima pružili podršku, prenijeli znanje i omogućili nastavak nastavnog procesa.

– Aktivacijom raznih elektronskih platformi za komunikaciju cjelokupan kadar UCG svakodnevno obavlja neophodnu komunikaciju sa ciljem prilagođavanja rada mjerama koje izriče Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, ali i održavanja kvaliteta nastave na najvišem nivou – navedeno je u saopštenju.

U danima koji su pred nama, kako su dodali, solidarna pomoć svih društvenih aktera, saradnja i solidarnost nužni su preduslovi za smanjenje negativnih zdrastvenih i ekonomskih posljedica koje će ova pošast neminovno ostaviti za sobom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com