POLA MILIONA ZARAŽENIH U SVIJETU: U Italiji 712 mrtvih, Kina zatvorila granice, u Americi se epidemija razbuktava - Volim Podgoricu

POLA MILIONA ZARAŽENIH U SVIJETU: U Italiji 712 mrtvih, Kina zatvorila granice, u Americi se epidemija razbuktava

Činjenice:
Broj mrtvih u svijetu premašio 23.000
Zaraženo je ukupno oko 500.000 ljudi
Ozdravilo je 122.000 zaraženih
I Španija, poslije Italije, pretekla Kinu po broju mrtvih
U blokadi gotovo trećina čovječanstva

Korona virus se i dalje nezaustavljivo širi planetom i nastavlja da uzima ljudske živote.

U Crnoj Gori danas je ukupno 69  inficiranih novim koronavirusom, pod nadzorom je 6.258 osoba

U Srbiji zaraženo 457 osoba, umrlo 7 zaraženih

Hrvatske vlasti objavile su da je zabilježeno još 14 slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj porastao na 495.

Ministarstvo zdravlja Sjeverne Makedonije saopštio je da su u poslednjih 24 časova registrovana 24 nova slučaja zaraženih korona virusom  čime se ukupan broj zaraženih u toj zemlji popeo na 201, prenosi portal Plusinfo. Najviše zaraženih ima u Skoplju, odnosno 123, 43 u Debru, 15 u Kumanovu, osmoro u Štipu, troje u Velesu, u Ohridu troje, Kavadarci dvoje, Prilepu dvoje i u Tetovu i Gostvaru po jedan.

U Republici Srbiji su do 15 časova 26. marta registrovana ukupno 457 potvrđena slučaja korona virusa.

Broj smrtnih slučajeva od korona virusa u SAD danas se približio prekretnici od 1.000, dok se bolnice u Njujorku i drugim centrima zaraze bore da prime sve veći broj pacijenata.

Italijanski sjeverni region Pijemont saopštio je danas da je 50 ljudi u tom regionu preminulo od korona virusa u poslednja 24 časa, broj koji je izostavljen iz nacionalne cifre koju je objavila Agencija za civilnu zaštitu.

FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RAS SRBIJA

Izostavljanje znači da je danas u Italiji preminulo 712 osoba, a ne 662, kako je zvanično objavljeno i predstavlja povećanje u odnosu na prethodni dan kada su preminule 683 osobe, prenio je Rojters.

Ukupan broj preminulih od izbijanja epidemije u Italiji je 8.215, a ne 8.165, kako je objavljeno.

Epidemija korona virusa u Italiji za sada je ubila 37 doktora, dok je više od 6.000 medicinskih radnika inficirano, najnoviji su podaci, prenosi Dejli mejl.

Još troje doktora umrlo je juče, čime je ukupan broj porastao na 37, saopštila je Italijanska federacija medicinskih profesionalaca.

Šef italijanskog istraživačkog instituta rekao je danas da je 6.205 zdravstvenih radnika oboljelo od korona virusa – što je 8,3 odsto od ukupnog broja zaraženih u Italiji – 74.386, koliko iznosi trenutno.

U Austriji je, prema poslijepodnevnim podacima Ministarstva zdravlja, aktuelno 6.398 lica inficirano korona virusom. Broj umrlih uslijed infekcije koronavirusom porastao je na 49, a broj testiranih na 35.995.

Posmatrano po pokrajinama Tirol je sa 1.623 inficiranih glavno žarište, a zatim slijedi Gornja Austrija sa 1.054.

Tri mjeseca od izbijanja epidemije korona virusa u svijetu su potvrđena 500.542 slučaja. Umrle su 22.334 osobe, a ozdravila je 121.214.

Taman kad se mislilo da se Kina potpuno izborila sa korona virusom, odlučeno je da zatvori granice. Naime, Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je da zabranjuje ulaz stranim državljanima u tu zemlju kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se nada da će se situacija sa virusom Covid-19 poboljšati i prije nego za dva, tri mjeseca.

– Pojedine zemlje kažu da će rat, a tako ga zovu, protiv korona virusa dugo trajati, ali sigurno ćemo izaći iz ove situacije i mnogo ranije – rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima poslovne zajednice, prenosi Tas s.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com