(VIDEO) SNAŽNA PORUKA VELIKOG HUMANISTE Brčvak: Biće i auta i telefona, ali ako spasimo samo jedan život, SPASILI SMO ČOVJEČANSTVO - Volim Podgoricu

(VIDEO) SNAŽNA PORUKA VELIKOG HUMANISTE Brčvak: Biće i auta i telefona, ali ako spasimo samo jedan život, SPASILI SMO ČOVJEČANSTVO

Moramo da budemo svjesni da nismo stvoreni da živimo sami. Gospodar nas je stvorio da živimo u zajednici i da budemo svjesni da, ako je nam je kao pojednicu dao nešto, da to nešto moramo da dijelimo. Da smo u iskušenju, da to nije samo za nas, kazao je Brčvak

“Ne mogu da dozvolim sebi da vozim automobil od 150.000 eura, a da se oko mene dešava sve ovo, da narod pati”, kazao je nadaleko poznati humanista Hajriz Hačko Brčvak u razgovoru za Portal Revije Fokus.

BRČVAK SADA DONIRAO VRIJEDNU OPREMU: 4 respiratora, 250.000 maski, 1.000 zaštitinih odijela…

Biznismen i humanista iz Bijelog Polja Hačko Brčvak donirao 100.000 eura

OVAJ ČOVJEK JE PRAVI HEROJ: Hajriz Brčvak Veliki čovjek iz Bijelog Polja!

Nakon što je prošle sedmice uplatio 100.000 eura Nacionalnom koordinacionom timu za borbu proziv zaraze, Brčvak je obezbijedio medicinsku opremu za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici, vrijednu više od 183.000 dolara.

Foto: Fokuspress.com

“Moramo da budemo svjesni da nismo stvoreni da živimo sami. Gospodar nas je stvorio da živimo u zajednici i da budemo svjesni da, ako je nam je kao pojednicu dao nešto, da to nešto moramo da dijelimo. Da smo u iskušenju, da to nije samo za nas”, kazao je on.

Pojasnio je da je preko prijatelja u Kini uplatio novac za medicinsku opremu.

“Vlada Crne Gore je u komunikaciji sa vladom Kine i ambasadorom Darkom Pajovićem, a avion kojim će biti dostavljena oprema bi trebalo da krene 2. aprila. Ako bude sve prošlo kako treba poručiću još”, kazao je Brčvak.

Brčvak je pozvao je iseljenike da pomognu Crnoj Gori koliko ko može.

“Biće i auta, i telefona, i stanova, i svega, ali budite svjesni – ako našom donacijom uspijemo da spasimo jedan život, to je isto kao da smo spasili cijelo čovječanstvo. Jedan veliki učenjak je rekao: Kada se nekom otvore vrata dobra neka požuri ka njima, doista se ne zna kada će se zatvoriti. Zato, udjelite što prije, jer sigurno je vaše samo ono što ste dali”, kazao je Brčvak u video poruci.

On je zamolio građane da “ostanemo doma, jer samo tako možemo pomoći svima nama i brzo prebroditi ovu krizu”.

Porodicama radnika zaposlenih u njegovoj firmi poručio je da su svi dobro i da ne brinu.

Dobrotvor porijeklom iz Bijelog Polja je kazao da se nada da će i dalje činiti dobra djela.

“Jer samo tu pronalazim mir i užitak”, kazao je Brčvak.

Izvor Revija Fokus

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com