Aroma i Conto povećali plate radnicima dok traje epidemija - Volim Podgoricu

Aroma i Conto povećali plate radnicima dok traje epidemija

Kompanija Aroma odlučila je da svakog mjeseca dok traju posebne mjere izdvaja po 70.000 eura za stimulacije radnicima.

Na ovaj način, kako su rekli, žele posebno da se zahvale kolegama koji svakodnevno daju maksimalan doprinos u redovnom snabdijevanje građana.
Takođe, iz Domaće Trgovine su dodali da je važno istaći i da situacija nalaže da se svi ponašamo maksimalno odgovorno prema sebi i prema svim sa kojima dolazimo u kontakt, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svih drugih.

Od kada su uvedene mjere Vlade Crne Gore u bobi protiv coronavirusa, trgovci u Crnoj Gori nastoje da se adekvatno prilagode i što bolje organizuju proces rada i za stanovništvo obezbjede nesmetano snabdijevanje sa potrebnim namirnica. Veliki broj ljudi prođe kroz maloprodajne objekte tako da je važno održati kontinuitet u mjerama zaštite potrošača, a i zaštiti i podržati rad i veliko zalaganje zaposlenih u marketima.


Kako je raditi u marketima u ovim okolnostima pitali smo Milicu Rakočević iz Aroma marketa – Stari Aerodrom: „ Prvih dana je bilo teško jer su potrošači kupovali velike količine hrane i higijenskih proizvoda. Nakon dan dva kupci su se vratili uobičajenom načinu kupovine. Radi bezbjednosti treba nositi rukavice i maske. U marketima smo dobili opremu i uputstva kako da se zaštitimo, a imamo i pojačane higijenske mjere održavanja. Potrošači se sve više pridržavaju distance pa stoje na odgovarajućoj udaljenosti jedni od drugih. Moramo se svi pridržavati ovih mjera radi sebe i svojih porodica. Imamo razumijevanja za naše kupce kada su neraspoloženi i pokušavamo da im izađemo u susret koliko god možemo. Samo se nadam da će ovo što prije proći kako bismo svi zajedno nastavili da živimo i radimo kao prije.“


„Briga o našim kolegama u marketima i logistici, kao i potrošačima nam je prioritet. Pravovrjemeno smo donijeli adekvatne mjere, tako da smo pored mjera zaštite kao što su rukavice, maske, dezinfekciona sredstva, istaknuta uputstva, kontrole socijalne distance, u procesu postavljanja zaštitnih pregrada na kasama. Takođe, za sve kolege kojima priroda posla nalaže da rade na terenu, u maloprodajnim objektima i administraciji, želimo posebno da se zahvalimo na način što je Uprava kompanije donijela odluku o uvođenju stimulacije od 10 odsto na neto zaradu počevši od 16.3.2020, pa sve dok su na snazi posebne mjere rada uslijed aktuelne situacije vezan za virus COVID-19. Redovno pratimo mjere nadležnih instituciju i nastojimo ih implemetirati u što kraćem roku. “ – kazala je Sanja Mrkić, rukovodilac Sektora za ljudske resurse.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com