TO NIJE UNIJA, VEĆ LEGLO ZMIJA I ŠAKALA! Salvini opleo po EU: Kada pobijedimo koronu, ADIO! (VIDEO) - Volim Podgoricu

TO NIJE UNIJA, VEĆ LEGLO ZMIJA I ŠAKALA! Salvini opleo po EU: Kada pobijedimo koronu, ADIO! (VIDEO)

Lider najpopularnije italijanske političke stranke Liga i bivši potpredsjednik Vlade Mateo Salvini kritikovao je EU zbog toga što odugovlače sa donošenjem mjera u cilju prevazilaženja posljedica pandemije virusa korona, a čak je zaprijetio da će zemlja izaći iz EU, prenosi portal Afaritalijani.

Italija je najteže pogođena evropska država, a samo u poslednja 24 sata preminulo je 969 ljudi.

ITALIJANI SKIDAJU ZASTAVE EU I KAČE KINESKE I RUSKE: Osjećaju se izdanim i napuštenim od Evropljana u NAJTEŽIM TRENUCIMA(VIDEO)

„To je ludost. Evropi treba još 15 dana da odluči šta da čini i kome i kako da pomogne, ako uopšte i bude pomagala, i to u vanrednim uslovima. Ljudi danas umiru od upale pluća, a sjutra će možda umirati od nemaštine”, rekao je političar.

Govoreći o ozbiljnim protivrječnostima unutar Evropske unije, kada je riječ o mjerama za prevazilaženje posljedica pandemije, Salvini je izjavio da „to uopšte nije ‘unija’ nego leglo zmija i šakala”.

„Prvo ćemo pobijediti virus, a onda ćemo razmisliti o Evropi. Ako bude potrebno, oprostićemo se ne rekavši ni hvala”, prokomentarisao je on.

Dan ranije je objavljeno da je italijanski premijer Đuzepe Konte, tokom onlajn konferencije 27 lidera EU, odbacio nacrt konačnog dokumenta o mjerama prevazilaženja posljedica pandemije virusa korona. On je dao kolegama rok od 10 dana da pronađu adekvatno rješenje, koje odgovora vanrednoj situaciji.

Premijer je tom prilikom izjavio da metode, koje je EU ranije razvila, i koje se odnose na finansijsku i ekonomsku politiku pojedinačnih zemalja, nisu pogodne kako bi se reagovalo na aktuelne izazove.

Italija je krajem prošle nedjelje prestigla Kinu po broju žrtava od virusa korona. Prema posljednjim podacima, u Italiji je trenuto od virusa oboljelo više od 80.000 ljudi, a umrlo je 8.165 osoba.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com