LAZOVIĆ: Pristigla oprema će zadovoljiti potrebe zdravstva u naredne tri do četiri sedmice - Volim Podgoricu

LAZOVIĆ: Pristigla oprema će zadovoljiti potrebe zdravstva u naredne tri do četiri sedmice

Ranko Lazović, rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo kazao je danas da je količina opreme kojom će biti zadovoljene potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u naredne tri do četiri sedmice kada nas čeka vrhunac epidemije.

Danas je na podgorički aerodrom stiglo 3,5 tona pomoći Crnoj Gori. Avion kompanije FlyDubai dopremio je u Crnu Goru danas 600.000 medicinskih maski, 100.000 medicinskih rukavica, 79.000 maski N95 i 21.700 maski za lice.

 

Šef Kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović ocijenio je da je oprema stigla u pravom trenutku kada su naši postojeći resursi bili na izmaku te da zato da oprema nema cijenu.

“Tri i po tone zaštitne opreme značiće sigurnost za naše zdravstvene radnike, ali i za pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa. Prilika je da se u ime Vlade još jednom zahvalim biznismenu Petrosu Statisu što se odazvao ličnoj molbi premijera Duška Markovića, i uz pomoć Mohameda Šajbanija uspio da nam sve ovo obezbijedi u kratkom roku. Ovaj kontigent pomoći je zapravo potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina, svaku porodicu i sve nas od ove opake epidemije”, kazao je Bulatović.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ranije je rekao da će ujutro oprema biti distribuirana svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, a da se sledeće sedmice očekuje dopremanje novih kontingenata, kada će oprema biti distribuirana i apotekama, tako da će i građani u narednom periodu imati dovoljno maski i zaštitnih rukavica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com