PZP: Progone porodicu Medojević, Đukanović obišao pola Evrope, a nije u samoizolaciji - Volim Podgoricu

PZP: Progone porodicu Medojević, Đukanović obišao pola Evrope, a nije u samoizolaciji

Advokat Dražen Medojević će uložiti žalbu Ministarstvu zdravlja, saopšteno je večeras iz Pokreta za promjene (PzP) povodom sprovođenja predsjednika te partije Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine u karantin u Sutomoru.

Nebojša i Marina Medojević idu karantin, jer su prekršili mjeru samoizolacije

“Ovo pompezno sprovođenje Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine u karantin u Sutomore kao navodnih prekršioca samoizolacije, je još jedan u nizu progona tužilaštva prema porodici Medojević”, istakli su iz PzP i naveli da žele da, radi raznih špekulacija i nedorečenosti koje se namjerno plasiraju u javnosti, pojasne ovu situaciju.

“Naime, nakon povratka iz Švedske, Nebojša i Marina su dobili rješenje o samoizolaciji 17.03.2020. godine. Baš to veče je dobijena informacija da su registrovana prva dva slučaja zaraženih od koronavirusa u Crnoj Gori. Sjutradan, a još uvijek nije bila ozbiljna situacija, TV Vijesti je tražila izjavu od Marine Medojević, kao direktorice humanitarne fondacije “Banka hrane”, o uticaju koronavirusa na položaj najsiromašnih u Crnoj Gori. S obzirom na ogroman broj poziva i apela za pomoć kojima je “Banka hrane” tih dana bila zatrpana, Marina je smatrala društveno odgovornim da javno uputi apel u ukaže na alarmantnu situaciju u kojoj su, nakon donešenih mjera koordinacionog tijela za borbu protiv koronavirusa, našli siromašni, kao najranjivija kategorija. Izjavu je dala ispred zgrade, sa svim sprovedenim mjerama opreza od strane novinara i snimatelja. To je uvaženi građani bio jedini izlazak i to ne na njenu inicijativu, a u trajanju svega 10 minuta ispred zgrade u kojoj stanuje i naglašavamo, sve to se desilo prije deset dana”, istakli su iz PzP.

“UDBA i njeni žbirovi postfestum, nakon 10 dana, uz pomoć njima bliskih medija napravili su aferu i dojavili inspekciji koja je naravno ekspresno reagovala jer se radi o supruzi opozicionog lidera. I onda je počelo režimsko iživljavanje. Kao revolt na ponašanje inspektoke Mersade Šutović i cio scenario koji je režim kreirao, a i u znak solidarnosti prema svojoj supruzi, Nebojša Medojević je demonstrativno izašao do lifta na spratu na kome žive i to u prisutvu četiri policajca i inspektorke i time namjerno prekršio mjeru. Nebojša i Marina nemaju niti jedan simptom i osjećaju se odlično i insitirali su da im se odradi testiranje na koronavirus, čak o svom trošku, ali nadležni su to odbili. Da ne kažemo da zbog nesposbnosti nadležnih i nemanja dovoljno testova, poteže se za besmislenim mjerama u kojima ljude koji nisu imali nikakav kontakt sa zaraženima i koji nemaju nikakvih simptoma drže u karantinu, evo sad čak mjesec dana. Dok one koji pokazuju simptome i kontaktiraju Institut za javno zdravlje, savjetuju da ostanu kući. Apsurd. Ovdje je očigledno da se radi o novom progonu i maltretiranju porodice Medojević od strane režimskih satrapa, a svjedoci smo da predsjednik Đukanović iako je obišao pola Evrope u kojoj bukti epidemija nije u samoizolaciji već čak posjećuje i Klinički centar”, kazali su iz PzP.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com