U CG DOPREMLJENA MEDICINSKA OPREMA: Potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina - Volim Podgoricu

U CG DOPREMLJENA MEDICINSKA OPREMA: Potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina

U Podgoricu je večeras dopremljen kontigent medicinske opreme koje je crnogorskom zdravstvenom sistemu donirao biznismen Petros Statis.

Avion kompanije FlyDubai dopremio je u Crnu Goru danas 600.000 medicinskih maski, 100.000 medicinskih rukavica, 79.000 maski N95 i 21.700 maski za lice. U pismu koje je Stathis uputio Nacionalnom koordinacionom tijelu naveo je da se suočavamo sa najtežim vremenom u kojem je COVID-19 (koronavirus) rastrojio našu društvenu zajednicu, kako lokalno, tako i globalno. Poručio je da u ovim trenucima Crna Gora nije sama i nije mala.
Šef Kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović ocijenio je da je oprema stigla u pravom trenutku kada su naši postojeći resursi bili na izmaku te da zato da oprema nema cijenu.

„Tri i po tone zaštitne opreme značiće sigurnost za naše zdravstvene radnike, ali i za pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa. Prilika je da se u ime Vlade još jednom zahvalim biznismenu Petrosu Statisu što se odazvao ličnoj molbi premijera Duška Markovića, i uz pomoć Mohameda Šajbanija uspio da nam sve ovo obezbijedi u kratkom roku. Ovaj kontigent pomoći je zapravo potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina, svaku porodicu i sve nas od ove opake epidemije“ – kazao je Bulatović.
Rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo prof. dr Ranko Lazović rekao je na aerodromu da je stigla količina opreme kojom će biti zadovoljene potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u naredne 3-4 sedmice kada nas čeka vrhunac epidemije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com