SVE NOVE MJERE: Zabrana izlaska vikendom, katanac na JAVNE POVRŠINE, nema rekreacije, nema okupljanja po kućama… - Volim Podgoricu

SVE NOVE MJERE: Zabrana izlaska vikendom, katanac na JAVNE POVRŠINE, nema rekreacije, nema okupljanja po kućama…

Novim privremenim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zaštitu građana od koronavirusa zabranjen je izlazak iz objekta stanovanja od 19 do 5 sati ujutro od ponedjeljka do petka .

Vikendom će mjera važiti od subote od 13 do ponedjeljka do 5 sati ujutro.

“Zabrana važi za sve osim za izuzetke obuhvaćene naredbom”, objašnjeno je iz NKT.

Za vrijeme trajanja ove zabrane, lica koja izvode kućne ljubimce, mogu da borave na javnoj površini, najviše 60 minuta.

“Ova zabrana ne odnosi se na lica koja obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa, a nezamjenljiv su uslov života i rada građana (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji-uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivredne djelatnosti na gazdinstvima i sl.), što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac”, pojašnjeno je iz Vlade.

Djeci mlađoj od 12 godina zabranjen je boravak na otvorenom javnom prostoru, u periodu od 5 do 19 časova, bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili drugog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mjere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra;

“Zabrana sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama. Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Mjere su privremenog karaktera i primjenjivaće se 15 dana od dana stupanja na snagu ove naredbe”, saopšteno je iz Vlade.

“Nalazimo se u prelomnom trenutku pandemije, trenutku koji će u velikoj mjeri definisati dalji tok. Iskustva i struka nam govore da moramo dodatno unaprijediti poštovanje mjera i odgovornost svih. I građana i institucija. U ovakvim situacijama, nažalost, ne postoji druga prilika. Donijeli smo odgovorne odluke i odlučno ćemo ih do kraja sprovoditi. Zbog toga vjerujemo da će ih građani razumjeti i poštovati. Ako ne budemo kadri svi zajedno da uložimo u zdravlje, moraćemo uložiti mnogo više u saniranje posljedica, a nažalost, biće i gubitaka ljudskih života koje je nemoguće vratiti”, saopšteno je iz Vlade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com