Home / NOVOSTI / Društvo / DEMOKRATE: Uprava policije ušla je u zonu diktature, krivične prijave su KLASIČNA PODMETAČINA

DEMOKRATE: Uprava policije ušla je u zonu diktature, krivične prijave su KLASIČNA PODMETAČINA

Demokratska Crna Gora reagovola je povodom krivičnih prijava podnesenih protiv šest odbornika i članova ove partije. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Ekspresnim podnošenjem krivične prijave protiv poslanice Zdenke Popović, odbornika i članova Demokratske Crne Gore samo zato što su pomagali ugroženim građanima Žabljaka, Uprava policije je ušla u zonu diktature. Navodi iz krivične prijave su klasična podmetačina i jasno vidljivi rukopis režima po direktnom nalogu Mila Đukanovića.

Krivične prijave protiv 6 odbornika jer su nosili pomoć po selima

BOGDANOVIĆ O HAPŠENJU ODBORNIKA KOJI SU NOSILI POMOĆ: Ako građani plate, može HRANA NA VRATA, za sirotinju NE MOŽE

Ni jednog trenutka više od 2 člana Demokrata se nisu nalazila niti u prostoriji, niti na javnom prostoru. Poslanica Popović je doputovala iz Podgorice u vozilu sa jednim službenikom Demokrata, sa urednim putnim nalogom i propratnim potvrdama, sve u skladu sa propisima i naredbama nadležnih organa. Niti jedan neposredni kontakt ili povrede odstojanja nije bilo.

Kakav je to grijeh dostavljanje hrane u blizini kuće stare gospođe koja ima preko 90 godina? Bake koju niko obišao nije. Ni jedan državni organ ili organ lokalne samouprave niti bilo koja organizacija. Treba da se stidite te činjenice. I ko zna koliko ste staračkih domaćinstava u dalekim krajevima i selima ostavili bez ikakve pomoći.

Pitamo Duška Markovića da li je ovo to “pravno nijansiranje” koje je pominjao nedavno na pres konferenciji pravdaući grube povrede zakona od strane Vlade Crne Gore? Kako može humano činjenje za spas nečijeg života biti povreda? Da li ste vi gospodine Markoviću suspendovali i Ustav Crne Gore?

Međutim, očigledno da je akcija Uprave policije usmjerena isključivo protiv Demokrata. To ne potvrđuje samo maltretiranje poslanice, odbornika i članova, već i nastavak torture građana kojima je dopremljena pomoć. Javnost Crne Gore treba da zna da su službenici policije danas dolazili na vrata građana Žabljaka kojima je pružena pomoć i da su otvarali pakete i preturali po namirnicama.

Da li to gospodo iz Uprave policije namjeravate da onemogućite pomoć ljudima koji oskudjevaju u hrani i osnovnim životnim namirnicama? U kom to propisu piše da komšija komšiji, građanin građaninu, prijatelj prijatelju ne može pomoći u nevolji?

Zašto nijeste reagovali kada je Đukanović putovao u nekoliko zemalja pogođenih pandemijom, pa se vratio u Crnu Goru? Jeste li njega priveli na informativni razgovor? Niste, ali zato podnosite krivične prijave protiv poštenih građana upravo po njegovom nalogu.

Svaka zemlja koja se bori protiv pandemije izražava javnu zahvalnost volonterima i organizacijama koje o svom trošku pružaju pomoć ugroženima, samo u Crnoj Gori DPS vlast humanitarce progodni i podnosi krivične prijave. Da li su dostavljenim namirnicima spašeni nečiji životi, to ovu vlast očigledno ne interesuje, već samo politički obračun, čak i u vrijeme borbe protiv širenja planetarno opasne zaraze. Upravo je ovo ogledalo i slika DPS vlasti.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com