Home / Najčitanije / ZVANIČNO: Otkazan Vimblondon prvi put poslije Drugog svjetkog rata
Spectators on Centre Court celebrate as Roger Federer (SUI) wins the semi-final of the Gentlemen's Singles over Rafael Nadal (ESP). The Championships 2019. Held at The All England Lawn Tennis Club, Wimbledon. Day 11 Friday 12/07/2019. Credit: AELTC/Thomas Lovelock.

ZVANIČNO: Otkazan Vimblondon prvi put poslije Drugog svjetkog rata

Ovogodišnji Vimbldon, koji je trebalo da bude održan u prvoj polovini jula, otkazan je zbog pandemije koronavirusa, prvo put poslije Drugog svjetskog rata.

To je trebalo da bude 134. izdanje teniskog prvenstva svijeta, ali je sada jasno da se neće održati.

“Odluku nije bilo lako donijeti, ali smo je donijeli iz poštovanja prema svima koji čine da Vimbldon bude ono što jeste. Sada je zdravlje najvažnije”, saopštio je organizator.

“Vjerujemo da je ovo jedina ispravna mjera i sada treba da se skoncentrišemo kako da na lokalnom nivou pomognemo svima kojima je pomoć neophodna”, navodi se u saopštenju.
Rolan Garos, koji je trebalo da se održi u maju, odložen je za septembar, ali se poslije ovakve odluke Vimbldona postavlja pitanje – da li će se uopšte igrati tenis u 2020. godini?

Tek treba da se vidi šta će biti sa US openom, posljednjim grend slemom u sezoni, čiji je početak zakazan za 31. avgust.

A ATP i WTA su saopštili objavili da produžuju suspenziju tenisa do 13. jula.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com