KK Budućnost Voli: Četiri prvorangirane ekipe da igraju završnicu ABA lige u julu - Volim Podgoricu

KK Budućnost Voli: Četiri prvorangirane ekipe da igraju završnicu ABA lige u julu

Prošlo je tačno 24 dana od kada su utakmice u regionalnom kašarkaškom takmičenju (ABA ligi) prekinute, i to kolo prije kraja regularnog dijela takmičenja, zbog pandemije koronavirusa, i ne zna se da li će se takmičenje nastaviti.

“Suočeni sa izazovnom situacijom, kontinuirano komuniciramo sa većinom klubova koji čine ABA ligu. Poštujući činjenicu da sportska javnost očekuje stav Budućnost Volija o pitanju završetka ovogodišnje sezone, ovim putem ga iznosimo nakon našeg studionoznog sagledavanja situacije iz više aspekata”, saopštila je uprava KK “Budućnost”.
Šampion iz sezone 2017/2018. predlaže da četiri najbolje ekipe u julu odigraju ili plej-of ili fajnl-for, a da se ostale ekipe raspuste i da nema ispadanja. To bi značilo i da liga naredne sezone ima 14, a ne 12 klubova.
Saopštenje KK Budućnost Voli prenosimo u cjelosti:
‘’Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvorangirane ekipe igraju završnicu ABA lige u toku sedmog mjeseca (sa publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definisano propozicijama lige.Podsjećamo da propozicije predviđaju da se odigraju utamice između prvog i četvrtog odnosno drugog i trećeg na tabeli. Plej-of bi bio odigran u istom mjesecu. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem fajnl-fora”.
Iz uprave predlažu i povećanje broja ekipa od sezone 2020/21:
‘’Svjesni smo da klubovi koji ne spadaju u četiri prvoplasirana na tabeli treba da smanje troškove i raspuste ekipe, sa tim u vezi predlažemo da ove godine iz ABA lige ni jedan klub ne bude eliminisan i da pretposlednji ne igra baraž. Na taj način bi u sljedećoj takmičarskoj sezoni ABA liga umjesto 12 brojala 14 klubova. ABA 1 liga bi bila dopunjena sa dva kluba iz ABA 2 lige’’.
‘’Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način. Bilo koja druga odluka i proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, favorizovalo bi određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu. Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti ko će biti ovogodišnji šampion, u odnosu na činjenicu kakav će to imati uticaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati sa više aspekata.
‘’Budućnost Voli očekuje od predsjednika ABA lige Domagoja Čavlovića da organizuje skupštinu putem video linka, kako bismo što prije donijeli odluku o budućnosti regionalne košarke. Nadamo se da će u našem prijedlogu prepoznati sportsko i korektno rješenje i ovom prilikom svim klubovima, kao i vjernim navijačima želimo dobro zdravlje i pobjedu u ovoj za sve nas presudnoj utakmici, borbi protiv našeg zajedničkog neprijatelja”, piše u saopštenju KK Budućnost Voli.

J. Vlahović

2 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox now whenever a comment is added I get four emails with the same comment. Could there be however you may get rid of me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com