POTRESNA PRIČA IZ ULCINJA: Komšinice su razvalile vrata i našle baka Jelu gladnu i polusvjesnu - Volim Podgoricu

POTRESNA PRIČA IZ ULCINJA: Komšinice su razvalile vrata i našle baka Jelu gladnu i polusvjesnu

Starica Jelka Popadić iz Štoja kod Ulcinja, umrla je sama i gladna i sahranjena je o trošku države. Njene komšinice, majka i ćerka, ispričale su svešteniku koji je držao opijelo da je nesrećna baka Jela živjela u Francuskoj i da je nekada bila – prava dama.

“Majka i kćer, muslimanke, susjede iz Štoja, došle su ispratiti susjedu Jelku Popadić. Arnella priča uznemirujuću priču i obriše suzu.
Priča o božićnoj jelki da je radila u Francuskoj, bila dama i dama, i završila ovdje sama. Posljednjih nekoliko godina potpuno usamljena, bolesna i nesposobna. Kada je nisu vidjele u uobičajenoj šetnji, posumnjale su da nešto nije u redu. Razvalili su vrata njezine kuće i našli je gladnu u polusvjesnom stanju”, ispričao je sveštenik tužnu priču.
Povremeno, kako kaže, kada bi stigli, zbog svojih obvaeza, kupali su je i promijenili. Jedva da su imali hrane za sebe.

On navodi i da socijalna služba nije zbrinula nesrećnu staricu.

Fpoto FB/Pravoslavni Ulcinj

“Molio sam se kao nikad do sada. Sve me je potreslo. Osjećao sam grižu savjesti, iako, ovu, nisam poznavao pokojnicu, niti sam znao za njen slučaj. Bože, jesam li mogao znati? Zar nisam znao zbog nedovoljno napora da saznam? Tražeći odgovore na ova pitanja u svojoj savjesti, pronašao sam samo više inspiracije za srca molitvu, molitvu za poslanje njezine duše.
Nakon sahrane sam čuo još više uznemirujuću priču, uznemirujuću od prethodne scene, valjda je to inače povezano”, napisao je sveštenik.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com